Platform toplandı

Platform toplandı

?Yükselen Şehir Bandırma? görüşüldü

?Yükselen Şehir Bandırma? platformu tanışma toplantısını yaptı.

Bandırma Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Borsası, Bandırma Esnaf ve Sanatkarları Kefalet Kooperatifi, Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve Bandırma Ziraat Odası´nın organizasyonunda gerçekleşen yemekli toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

/resimler/2018-12/19/2254215921709.jpg

İlk konuşmayı Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Çapar yaptı. Kurdukları platformun ?siyaset üstü? olup Bandırma´nın her alanda ilerlemesi ve hedeflerine oluşması için güçlerin birleştirilmesi anlamına geldiğine işaret eden Çapar, ?Odamızın kuruluşunun 70. yılında böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz? dedi.

/resimler/2018-12/19/2258138426160.jpg

Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, Bandırma ekonomisinin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesinin sağlanmasıyla şehrin de önemli adımlar atabileceğine dikkati çekerek şunları söyledi:

?Birlikte hareket etmenin ve birlikte olmanın şehrimize neler kazandıracağını üniversitemizin Bandırma´ya kazandırılması aşamasında hepimiz yaşadık. Ülkemizde şehir birlikteliğini en güzel şekilde sergileyerek yerine getiren örnek şehir Gaziantep´tir. Bu kentte yaşayanlar, Gaziantep´in vizyonunu ve ekonomisini geliştirmek için o kadar güzel çalışmalar yapıyorlar ki imrenmemek elde değil. Her yerde ve her makamda birlikte olup birlikte hareket ettikleri için deyim yerindeyse o marka şehir için istediklerini de çatır çatır alıyorlar. Bandırma´mız da neden bir Gaziantep olmasın? Bandırma Ticaret Borsası olarak güzel şehrimiz Bandırma´nın hak ettiklerini alabilmesi için her zaman sorumluluk duygusu ile hareket ettik ve bundan sonra da etmeyi sürdüreceğiz.?

Bandırma Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler ve Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı da konuşmalarında, Bandırma´nın daha da büyüyüp gelişmesi için kent olarak birlikte hareket etmenin önemine dikkati çektiler.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, devletin son planlamalarına göre Bandırma´ya sanayi ve lojistik kent olma rolünün biçildiğine işaret ederek, ?Buna uygun olarak biz de Bandırma´nın önünü açmaya çalışıyoruz. Bandırma ve yöresini, çevreyi de koruyarak yeni sanayi tesisleriyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bandırma´nın önümüzdeki 5 yılının çok iyi planlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bandırma´da bir üniversitenin bulunmasını çok önemsiyoruz. Bandırma, 24 saat yaşayan bir kent. Bunu sürdürmek ve yükselen Bandırma´yı yeniden, birlikte inşa etmek istiyoruz? dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in, halen üniversitelerine bağlı 6´sı aktif, 8 fakülteleri bulunduğunu, önümüzdeki yıl yedinci fakültelerini de aktif duruma getireceklerini, bu arada yeni fakülteler ve bölümler de açmayı hedeflediklerini açıkladı.

Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, oluşturulan bu platformun her geçen gün büyüdüğünü belirtirken, şunları söyledi:

?Bu platformun aynı zamanda kamu olarak sesimizi duyurmak ve kendimizi anlatmak adına da fırsat olduğunu düşünüyorum. Çünkü kamu hizmetlerinde şeffaflık ve açıklık, hesap verebilir olmak çok önemlidir. Bu toplantılarda söylenenler orada kalmaz. Gerekli notlar ve mesajlar alınarak, kentin gelişmesi adına yol çizgisi belirlenir. Bandırma, nüfus ve ekonomi açısından büyüyor. Devletin Bandırma´ya yatırımları da artıyor.?

Yazar, Bandırma´da çeşitli alanlarda gerçekleştirilen hizmetler hakkında da bilgiler verdi.

Ardından, toplantıda hazır bulunup ?danışma kurulu?nu oluşturan diğer katılımcılar, Bandırma ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Önder BALIKÇI

/resimler/2018-12/19/2259027021003.jpg

/resimler/2018-12/19/2259254052594.jpg

/resimler/2018-12/19/2259491553063.jpg

/resimler/2018-12/19/2300095147175.jpg



Anahtar Kelimeler: Platform toplandı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli