Platformdan eylem kararı çıktı.

Platformdan eylem kararı çıktı.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu 14 Şubat'ta İnsandan oluşan Doğaya sevgi zinciri” oluşturulacak.


ERDEK KÖRFEZİ ÇEVRE PLATFORMU - ÖZLEM SARI..


ERDEK KÖRFEZİ ÇEVRE PLATFORMU- İSMAİL OK MHP... 


ERDEK KÖRFEZİ ÇEVRE PLATFORMU: MURAT ÇOLAK MHP... 

Balıkesir-Çanakkale yeni 1/100.000 lik çevre düzeni planı uyarınca Erdek Körfezi’nin karşı kıyılarında yapılması düşünülen Endüstriyel Organize Sanayi Bölgesinin çevreye ve insan yaşamına vereceği olumsuzlukların gündeme taşındığı Panel, Erdek’te yapıldı.

Erdek Körfezi Dayanışma platformu tarafından organize edilen panele, Erdek’te mevcut demokratik kitle örgütleri temsilcileri, siyasi parti temsilcileri çevre dostu vatandaşların yanı sıra siyasi kulvar da ismi Milletvekili aday adayı olarak öne çıkan Balıkesir eski Belediye Başkanı İsmail Ok, Ahmet Akın, Dr. Selim Panç’ta hazır bulundu.

Erdek Cuğra Aleyna-Seçkin düğün salonunda gerçekleşen panel ’de açılışı Tükoder Başkanı ve platform temsilcisi Hatice Kirazoğlu yaptı.

Daha sonra Platform yöneticisi Dr. Kadir Badan Erdek Körfezini ve Kapıdağ’ın yaşam florasını ortadan kaldıracak Endüstriyel Organize Sanayi’nin gelecek nesillere taşıyacağı olumsuzlukları anlattı.

Panelde söz alan katılımcılardan Erdek Ticaret Odası Başkanı Mim. Özlem Sarı, Milletvekili Aday Adayları İsmail Ok, Dr. Selim Panç ve Ahmet Akın yaşamı yok sayarak, doğayı öldürerek sanayileşmenin, geri dönüşümde kazanımın mümkün olmadığını vurgulayarak geniş kitlelerin sahip çıkacağı halk eylemleri ile sanayiye karşı çıkılmasına destek verdiler.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, yapılan bilgilendirme toplantılarının daha geniş çevrelere anlatılarak, geniş halk kitlelerinin kendilerine ve çevrelerine karşı duyarlı olmaları duyurularak, bu noktada yapılacak toplantı ve eylemlere katılımlarının sağlanması kararı alındı.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu 14 Şubat Sevgililer günü için Erdek’ten, Bandırma’ya el ele tutuşarak insan zinciri oluşturma kararı aldı.

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false