Poliklinik sayısı düştü

Poliklinik sayısı düştü

Covid-19 nedeniyle vatandaşlar, Bandırma Devlet Hastanesi’ne zorunlu olmadıkça gelmiyor

Bandırma Devlet Hastanesi’nde günlük poliklinik hasta sayısı 2 binlere düştü.

Bir yıl önce 4 binlerde seyreden polikliniklere muayene için gelen hasta sayısının, pandemi nedeniyle mart ve nisan aylarında bine kadar düştüğü, şu sıralarda ise 2 binler dolayında seyrettiği öğrenildi. Vatandaşların, Covid-19’dan korktukları için hastaneye gelmekten çekinmeleri nedeniyle çok gerekmedikçe hastaneye gelmedikleri bildirildi.

Bandırma Devlet Hastanesi’ndeki poliklinik muayeneleri için randevu sistemini uygulanmasının da çok yararlı olduğu gözleniyor ve böylece poliklinik odalarının önünde hasta yığılmaları yaşanmıyor.

1500 ANJİYO

Halen acil ve orta boy ameliyatların yapıldığı Bandırma Devlet Hastanesi’nde, bir yılda bin 500 anjiyonun yanı sıra 9 by-pass’ın gerçekleştiği öğrenildi.

Bu arada, hastanenin yanına, bin metre karelik bir binada yeni diyaliz ünitesinin kurulması da bu bölümden yararlanacak hastalar için büyük rahatlık sağladı. Böbrek hastaları, bu bölümde, saat 08.00-22.00 arasında hemodiyaliz cihazlarına bağlanabiliyor. İki ayrı seanstaki hemodiyalizden, halen 100 hasta yararlanabiliyor. Hemodiyaliz cihazı sayısının artmasından sonra seans sayısının ikiye inmesi bekleniyor.

Öte yandan, hastanede, 60 metre karelik alanda hizmet veren hasta müşahede odası, yeni yapılan binada, 90 metre karelik alana taşınacak. Yine aynı binanın 30 metre karelik bölümü de çocuk hastalıkları müşahede odası olarak kullanılacak.

Bu binada ayrıca, “Kırmızı Oda” olarak adlandırılan, hayata döndürme çalışmasında çok önemi bulunan bir bölüm daha bulunacak. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Poliklinik sayısı düştü
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı