Polis süsü verilerek dolandırıldı

Polis süsü verilerek dolandırıldı

Polis`in tüm uyarılarına rağmen hala dolandırıcılara kurban olanları, Yine polis kurtarıyor.



 Emniyet Müdürlüğüne başvuran (52) Ş.Ç. kendisini Baş komiser Kamil olarak tanıtan ve konuşurken arkasından telsiz sesleri gelen şahsın, kendisinin kimlik bilgilerinin PKK Terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, banka hesabından para çekileceğini, parasının kendisinin vereceği hesaplara göndermesini daha sonra paranın tekrar kendisine iade edileceğini söylemesi üzerine, bildirilen hesap numaralarına 20.000 TL, 20.000 TL, 5.510 ile 5.000 TL parayı yatırdığını ancak dolandırıldığını anladığını anladığını belirtmesi üzerine Asayiş Büro Amirliği ekiplerince paranın havale edildiği bankalar ile temasa geçilerek, parasının bir bölümünün çekildiği diğer kalan kısmının çekilemediğini öğrenildi.
 Bunun üzerine çekilmeyen para bloke edilip olayın şüphelilerinin yakalanması için başlatılan çalışmalarda Şüpheli şahısların kimlik ve adres bilgileri tespit edildikten sonra yakalanması için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek, paranın bloke edildiği bankaya para çekmeye gelen şüpheli (54) H.Ö. yakalandı.
Yapılan sorgulamada şahıs kendisini bankaya (31) İ.B.’ nin gönderdiğini beyan etmesi üzerine H.Ö. ile İ.B.’ nin buluşması sağlandı.
 Şanlıurfa Bucak Petrol önüne gelen 63  Plaka sayılı İ.B.’ nin kullandığı araç kaçmak isterken ekip otolarınca sıkıştırılarak durdurulup, araç içerisinde yapılan aramada “15 Adet suç kaydı bulunan”  İ.B., “5 Adet suç kaydı bulunan”  (40) M. B ve (22) Z.G. isimli bayan yakalandı.
Ayrıca araç içerisinde 1 adet silik harflerle yazılı PATENT DEPOSE ibareli 7.65 mm tabanca, tabancaya ait şarjör ile tabancanın namlu kısmına sürülü 1 adet şarjörde de 6 adet 7.65 mm çapında MKE yapımı dolu fişek bulundu.
Araç ve şahısların üzerinden 6 adet cep telefonu, 3 adet telefon hattı, 9 adet sim kart yuvası ile 16 Adet değişik bankalara ait bankamatik ve kredi kartları bulunurken, Z.G.’ nin beyanı doğrultusunda soruşturma genişletilerek   S.B.(29)  isimli şahıs da yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilere ait ikametlerde yapılan aramalarda, 1 Adet Ruhsatsız Av Tüfeği, Tüfeğe ait 26 Adet dolu fişek, 3 adet 9 mm çapında fişek, 1 Adet çalıntı motosiklete ait ruhsat, 1 Adet cep telefonu, 1 adet hat ve 2 adet sim kart yuvası ile farklı dolandırıcılık suçlarından aranan (45) M.M. isimli şahıs yakalanarak , aranan M.M. ile birlikte adli makamlara yapılan sevkin ardından  H.Ö. ve İ.B. tutuklanarak cezaevine kondular.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı