Poyrazlı'da kendi cennetini kurdu

Poyrazlı

36 yıl çalıştığı yurt dışından temelli döndüğü Poyrazlı'da kendisine kurduğu Cennet bahçe ile mahalle sakinlerine örnek oldu

Erdek, Paşalimanı adası, Poyrazlı Mahallesinde yaşayan yurtdışı emeklisi Rifat Cengiz, mahallenin kıraç yamaçlarını yaptığı konut, oluşturduğu "Cennet bahçe" ile mahalle sahinlerine rol-model oldu.

Aslen Uşak'lı olmasına rağmen 36 yıl çalıştığı Fransa'dan emekli olup kesin dönüş yaptığı ülkesinde, eş-dost tavsiyesi ile geldiği Paşalimanı-Poyrazlı'ya hayran kalan Rifat Cengiz, bu şirin mahallede 12 yılla ortaya koyduğu çevresel değişim ile herkesi kendisine hayran bıraktı.

Poyrazlı'lar Fransa'dan geldiği için ona "Fransız Rifat" lakabını taktılar, "yiğit adıyla yaşar" diyen Rifat Cengiz geçkin yaşına rağmen Poyrazlı'da kendisinden sonra yaşayacak kuşaklara cennet olacak konut ve bahçe düzenlemesini yaparken, mahallenin kanaat önderlerinden olumsuzl tepkilerle karşılaşmış...

Mahalle sakinleri ona "Sen burayı bilmezsin, burada bir şey olmaz..." demelerine aldırış etmeden düş ve düşüncesini yaşama geçirmek adına başlattığı çalışmanın 12. yılında arzulara düşlerindeki o bahçede vücut bulmuş.  Antalya'yı merak etmiş, Antalya'ya gidememiş ama!... Kurduğu bahçe ile bugün "Antalya'yı buraya getirdim... " diyen Rifat Cengiz elbette bunlarla yetinmemiş.

Cengiz, mağduriyetler diyarı "Poyrazlı'da daha yapacak çok iş var." diyerek 2014 te "Poyrazlı Mahallesi güzelleştirme derneğini." ni kurmuş, derneğin çalışma programı içine mahallede insan yaşamını kolaylaştırıp, ihtiyaçların temin edileceği ne vars hepsini yapma çabasına girmiş... Yetmemiş bazı konularda derneğin yetersiz kaldığı projeleri hayata geçirmek adına karşılıksız mali destekte bulunmuş. 

Rifat Cengiz, mahalle tabiri ile Fransız Rifat, Havası ile, suyu ile yaşamının son baharından kendisine yurt olan Poyrazlı için taşın altına elini değil, gövdesini koymuş...

Fransız Rifat, çevresi rol-model olarak yaşamayı yetersi bulmamış, iyi bir çevrecinin doğayı da koruyup kollaması gerekir düşüncesinden hareket ile yaban hayatından tavşan ve keklikler ile arkadaş olmuş, bahçesine konuk olan kekliklerin ötüşünü kamerasına alıp evlatlarına-torunlarına göndermiş.

Vahşi avcılığa hep karşı olmuş... 

Fransız Rifat, Hayata karşı, Ülkesine karşı, Doğaya karşı Fransız kalmamış, dinimizinde emrettiği gibi fırsatını bulduğunda bir fidan dikmiş ve bugün muhtaşem bir fidanlık içinde örgürce yaşarken toplum veyaşamdan hiç kopmamış..

Avrupadaki yaşamında izlediği Galatasaray onu hep gururlandırmış, o nedenle bahçesini girişine ektiği sarı-kırmızılı arasında konuklarını karşılamaktan büyük keyif almış.

Temmuz ayının sıcak bir gününde bize kapılarını açıp, yaşama olan coşkusu paylaşan Rifat Cengiz'e sonsuz teşekkür ediyor ailesi ile birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.



Anahtar Kelimeler: Poyrazlı' kendi cennetini kurdu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı