Prof. Dr. Demirtaş: “Maliye Başkanının cümlelerini 10 yıl önce söyledim”

Prof. Dr. Demirtaş: “Maliye Başkanının cümlelerini 10 yıl önce söyledim”

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devir teslim törenindeki açıklamalarının ardından, “Bu cümlelerin aynısını 10 yıl önceden beri söyledim.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in devir teslim törenindeki açıklamalarının ardından, “Bu cümlelerin aynısını 10 yıl önceden beri söyledim. Saldırmayan trol, yapılmayan algı kalmadı” dedi.

Şimşek’in, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “rasyonel zemin” vurgusunun ardından, “Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada; şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır” sözlerini değerlendiren Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş şunları söyledi:

“Bu cümlelerin aynısını 10 yıl önceden sürekli söyledim. Söylediğim için saldırmayan trol, yapılmayan algı kalmadı. Dönüldü, dolaşıldı, dediğim yere gelindi. Şimdi de ortada trol kalmadı. Neyse. Umarım rasyonel politikalar özgürce uygulanır. Ülkem için dileğim budur.”

BANDIRMA’YA GELECEK

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, 13 Haziran 2023 Salı günü, Bandırma Ticaret Borsası tarafından düzenlenecek etkinlik için Bandırma’ya gelecek. Demirtaş, Borsa konferans salonunda, saat 19.00’da “Ekonomideki Güncel Gelişmeler” konusunda düşüncelerini açıklayacak.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı