Prof. Dr. Ercan’ın açıklaması

Prof. Dr. Ercan’ın açıklaması

Prof. Dr. Ercan; “Beklenen depremin adı Kuzey Marmara depremi”

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen Marmara depremiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Ercan, “tarih” ve “şiddet” tahmini de yaptı.

Beklenen depremin sadece İstanbul depremi olmayacağının altını çizen Ercan, “Bu depremin Yalova ile İstanbul arasındaki bir yerde olmasını bekliyoruz. Çevresini de etkileyip, Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ’da da yıkıcı etkilere yol açacak bu deprem için Kuzey Marmara depremi demek daha doğru olur” dedi.

Depremin tarihi için 2035 yılına işaret eden Prof. Dr. Ercan, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu deprem, Gölcük’teki gibi kentin merkezinde olmayacak. Yalova ve İstanbul arasındaki bir yerde olacağını tahmin ediyoruz. Yalova’ya 45, İstanbul’a ise 45 kilometre uzaklıkta meydana gelecek. Yıkıcı etkisi Kocaeli, Bursa, Balıkesir ve Tekirdağ’da da görülecek. Bu nedenle, söz konusu deprem için Kuzey Marmara depremi demek daha doğru olacaktır. İstanbul depremi, yaklaşık 2045 yılında meydana gelecek. Tarihlerde hata payı 5 ile 10 arası değişkenlik gösterebilir. Beklenen ortalama büyüklük 6.2 ile 7.2 arasında olacak. Bu tabloda İstanbul için çanlar 2035 yılından sonra çalmaya başlayacak.”



Dogan ala
17.03.2022 15:05:06
Millete korku pompalamayın bunun içinmi okudunuz. Dayi nerden biliyon bunları oldu olucak yerini ve saatinide söyle.

Anahtar Kelimeler: . . Ercan’ açıklaması
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı