Prof. Dr. Volkan Ekin: “Günümüzde markalaşmak çok önemli”

Prof. Dr. Volkan Ekin: “Günümüzde markalaşmak çok önemli”

“Çevre ve Sosyal Sorumluluk Öğrenci Topluluğu” Başkanı Aysu Ayrancı, “Bandırma Manşet”in sorularını yanıtladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Volkan Ekin, bu bölümde okuyan ikinci sınıf öğrencisi ve üniversitede yeni kurulan “Çevre ve Sosyal Sorumluluk Öğrenci Topluluğu” Başkanı Aysu Ayrancı, “Bandırma Manşet”in sorularını yanıtladı.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde halen 30 birinci sınıf, 53 ikinci sınıf öğrencisinin eğitim-öğretim gördüğünü belirten Ekin, “Öğrencilerimiz, aynı zamanda bölümümüzde marka eğitimi de alıyorlar. Günümüzde markalaşmak artık çok önemli” dedi. 

Bölümlerinde okuyan öğrenciler ve medya iletişim bölümünde bulunan öğrencilerin, okulu bitirdikten sonra işsizlik sorunu yaşamamaları için kendilerini her alanda çok iyi yetiştirmeleri, çok okumaları, mutlaka İngilizce bilmeleri ve kendilerini profesyonel sürece hazırlamaları gerektiğine dikkati çeken Ekin, “Ülkemizde halen 82 iletişim fakültesi var. Bu sayı çok fazla. Şu anda medya sektöründe çalışanların önemli bölümü alaylı. Bu nedenle bu bölümlerdeki öğrencilerin, rekabetçi bu sektörlerde fark yaratmaları ve kendilerini kabul ettirmeleri gerekir” diye konuştu.

Spora ve basketbola da ilgi duyduğuna işaret eden Ekin, şunları aktardı:

“Banvit Basketbol Kulübü’nün kapanmasıyla Bandırma’da basketbol mirası erimeye başladı. Halen Bandırma’da basketbol oynanacak bir salon yok. Banvit Basketbol Takımı’nın maçlarını oynadığı salon, 4 yıldır tadilatta gözüküyor. Bunu anlayamıyorum.”

“Çevre ve Sosyal Sorumluluk Öğrenci Topluluğu” başkanı Aysu Ayrancı ise geçtiğimiz günlerde, üniversite kampüsünde bulunan bir köpeğin ayağındaki kırıkları ameliyat ettirmek için düzenledikleri kermes düzenlediklerini, elde ettikleri gelir ile köpeğin, Çanakkale’de ameliyatını sağlayarak, sağlığına kavuşturduklarını belirterek, “Halen, topluluğumuz çatısı altında 150 dolayında arkadaşımız var. Önümüzdeki günlerde yeni projeleri yaşama geçireceğiz” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı