Prostat hastalarına müjde!...

Prostat hastalarına müjde!...

Ticaret Odası Tarife Komisyonunun 5 tl fiyat verdiği Tuvalet tarifesine işletmeci tarafından %40 indirim uygulandı.

Ticaret Odası tarife komisyonu aldığı fahiş fiyat kararı ile tarihe geçti.

Prostat rahatsızlığı olanlara müjdeli haber, Bandırma Ticaret Odası üyesi tuvalet işletmecisi artan hayat pahalılığı, Elektrik, Su, Deterjan ve personel giderlerini gerekçe göstererek yeni bir tarife için başvurduğu Ticaret Odası, tarife komisyonu tarafından verilen 5 tl. lik yeni tarifeyi uygulamaktan imtina etti.

Tuvalet işletmecisi 1 tl den 2 tl ye çıkan tarifenin çok kısa sürelerde artması, yeni tarifenin ise %150 dolayında bir artış ile 5 tl olması karşısında vatandaşa acıyarak yeni tarifeyi uygulamaya geçirmekten vazgeçti.

Görevi sona eren Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı'nın başkanlığında görev yapan Oda Tarife komisyonu hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında sürekli artan fiyatlara sık sık tarife hazırlamak yerine olası talep edilebilecek yeni fiyat beklentilerini kapsayan anlayış ile %150 lik bi,r atışı öngörerek küçük-büyük ayırt etmeksizin tuvalet fiyatını 5 tl olarak belirlemesi prostat rahatsızlığı bulunan vatandaşları kaygıya düşürmüştü.

Özellikle belli bir yaşın üzerinde ve prostat rahatsızlığı bulunan vatandaşların kısa koşu bir çarşı dolaşması esnasından 5-10 kez tuvalet ihtiyacı duyması  zorunlu olarak ücretsiz VC si olan işletmeleri tercih etmek mecburiyetinde kalmalarına neden oluyordu.

Bu zorunluluğu fark eden Haydarçavuş Camii Tuvaletleri işletmecisi artan kira, su, elektrik ve personel giderine rağmen zararı göre alarak Ticaret Odasının verdiği yeni tarifeyi dolabına kilitleyip,  kendisi belirlediği 3 tl. indirimli fiyatı uygulamaya başladı 

Tuvalet işletmecisi özellikle camininde tadilatta olması nedeni ile zor günler geçirdiğini, oda tarifesini yüksel bulan vatandaşları akşam ezan karanlığı ile birlikte beleş duvar dibi gözetmek durumunda kaldığını, çevre temziliği noktasında bu olumsuzluğu gidermek amacı ile Ticaret Odasının verdiği yeni tarifeyi uygulamaktan imtina ettiklerini söyledi.

Hayırsever iş insanı "SENCER" ler tarafından cami eşrafının kullanması adına hayrat olarak yapılan Haydarçavuş camii tuvaleti, tarihi eser statiğini bozduğu gerekçesi ile yapılmasına karşı çıkılmasına rağmen, inşaatın bitmesi ardından müştemilatın tasarruf hakkını üstlenen Diyanet vakfı ihaleye çıkarttığı tuvalet için oldukça yüksek olan astronomik bir rakam ile tuvaleti kiraya vermişti.

Haydarçavuş camii'nin tarihi dokusunu bozmamak ve ihtiyaçtan kaynaklanan tuvalet ihtiyacını karşılamak adına dönemin Bandırma Belediyesi tarafından caminin arkasında, saatçiler caddesinde buluna arsa satın alınarak Tuvalete dönüştürülmüş, yapımı bilinmemekle birlikte Bandırma Belediyesi tarafından belli zamanlarda ihaleye çıkartılarak kiraya verilen eski tuvalet, işletme statüsü nedeniyle "Bandırma Beberler ve Kuaförler Esnaf Odası" üyesi olarak, bağlı bulunduğu esnaf odasından talep ettiği yeni tarife ise %50 bir artış öngörülerek 2 tl den 3 tl ye çıkartıldı.



Anahtar Kelimeler: Prostat hastalarına müjde!...
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı