Psikiyatr Ali İhsan Civaner:

Psikiyatr Ali İhsan Civaner:

Çocuklarınızla refahınızı değil, yaşamınızı paylaşın” Evde sessiz çığlıkların önüne geçmek, sağlıklı toplumla mümkündür”







Psikiyatr Ali İhsan Civaner:


Çocuklarınızla refahınızı değil, yaşamınızı paylaşın”

Evde sessiz çığlıkların önüne geçmek, sağlıklı toplumla mümkündür”

Özel Dünya Tıp Merkezi'nde görev yapan Psikiyatri ve Nöroloji Uzmanı Ali İhsan Civaner, insanların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmeleri için önce kendileriyle, sonra da toplumla barışık bulunmaları gerektiğine işaret etti.

Mutluluğu yakalamak için hayâli değil, gerçekçi hedefler koyup, küçük olaylardan bile mutluluk payı çıkarmayı bilmek gerektiğinin altını çizen Dr. Civaner, şunları söyledi:

Çocukluğumuzda yaşadığımız yoksunlukları, çocuklarımızın üzerinden gidermeye çalışma yanlışına düşmeyelim. Çocuklarımız, elbette ki bizim yaşamımızın çok önemli parçalarıdır. Ancak onlarla refahımızı değil, yaşamımızı paylaşmamız gerekir. Ama biz, onların en küçük bir acı çekmelerine bile tahammül edemiyoruz. Hep, acılardan kaçıyoruz. Tabii ki kimse acı çekmesin ama acılar, öğreticidir ve insanı olgunlaştırır. Kazandırdığı deneyimlerle yaşamı öğretir.”

Mutsuzluğun en büyük nedeninin, iletişim kopukluğu olduğunun da altını çizen Civaner, şu değerlendirmede bulundu:

Konularımızı karakollarda, mahkemelerde değil, kendi aramızda çözümlemeyi bilmeliyiz. Tabi ki, bu da demokrasi kültürü ile gerçekleşir. Evde sessiz çığlıkların önüne geçmek için aile bireylerinin, eşlerin birbirlerini anlamaları gerekir. Sağlıklı toplum ise ancak böyle oluşur. Unutmayalım ki, çocukların ruhunu anneler, karınlarını ise babalar doyurur.”






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı