Psikolog Ferhat Çelik velilerle buluştu.

Psikolog Ferhat Çelik velilerle buluştu.

Gönen`de Uzman Psikolog Ferhat ÇELİK, Özel Mahmut Bayramda öğrencilerle buluşurken, akşam da velilere ve Gönen halkına seminer verdi.



Gönen  Özel Mahmut Bayram İlk ve Ortaokulu, eğitimde yaş ve
sınır tanımadan faaliyetlerine devam ediyor.




Altın Yıllar”, Evden Sonra Okuldaki Çocuk” ve Küçük Adımlar” gibi kitapların yazarı aynı zamanda uzman psikolog psikodrama terapisti
Ferhat ÇELİK, Teknolojinin verimli kullanımı” konulu seminer vererek
anne ve babaların sevgisini kazandı.



Ferhat ÇELİK, sabah Özel Mahmut Bayramda öğrencilerle; akşam da konferans salonunda velilere ve Gönen halkına seminer verdi.

Bu konuda bilinçlenmek, uzmanından bilgiler almak için bu hafta Ana-Baba Okulumuzda Uzman Psikolog Ferhat Çelik vardı.

Ferhat Çelik seminerinde Duyu organlarımızın eşiğini geçen bütün uyarıcılar fark edelim veya etmeyelim bilince veya bilinçaltına kaydedilir. Bilinçaltındaki uyarıcılar, mesajlar bireyin farkında olmadan davranışlarını etkileyebiliyor. Onun için ne izlediğimiz, nereye baktığımız, ne duyduğumuz çok önemlidir. Beyin önce bakar; sonra baktığı şey ile ilgili hayal kurar, sonra hayaline uygun plan yapar, sonrada o planı uygular.” dedi.

Bundan dolayı velilerimize dünkü annelik babalık becerisi ile bugünün çocuğunu yetiştiremeyeceğimizi, ancak zamanın çocuğu olduktan bu zamanın çocuğunu yetiştirebileceğimizi belirtti.



Televizyonun aile içi iletişimi ciddi biçimde etkilediğine işaret eden Çelik, bu durumdan en büyük zararı çocukların gördüğünü dile getirdi. Özellikle 2 yaş altı çocuklarda asla televizyonun izletilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Velilerden en az çocukları kadar teknolojiyi takip ederek çocuklarını zararlı programlardan korumalarını rica eden Ferhat Çelik, çocuklarımızı ancak bu yolla kötülüklere karşı muhafaza edebileceğimizi belirtti.

Okul Müdürü Nesim KOTAN: Yaklaşık iki saat velilerimize keyifli aynı zamanda bilgilendirici bir sunum gerçekleştiren Ferhat Çelik'e ve Ana-Baba Okuluna katılan tüm velilerimize teşekkür ederiz. Bilinçli TV ve İnternet kullanıcıları olmak dilekleriyle sözlerini tamamladı.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli