Puhu Kuşu bulundu

Puhu Kuşu bulundu

Paşalimanı’nda bitkin durumda Puhu Kuşu bulundu

Erdek’e bağlı Paşalimanı Adası’nın, Poyrazlı Mahallesi’nde yorgun ve bitkin durumda bir “Puhu Kuşu” bulundu.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Erdek İlçe Jandarma Komutanlığı ve Paşalimanı Jandarma Karakol Komutanlığı’nca gerçekleştirilen önleyici kolluk devriyesi sırasında, Payrazlı Mahallesi camii yakınında, yorgun ve bitkin durumda olduğu gözlenen ve doğada nadir olarak bulunan, “Baykuşgiller” familyasının en büyüğü olan yaban hayvanı Puhu Kuşu görüldü.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı’nca gerekli güvenlik önlemleri alınarak olaya müdahale edildi.

Bandırma Milli Park Şefliği ile koordineli yapılan kontrolde, Puhu Kuşu’nun 3,5 kilogram ağırlığında olup, kanat açıklığının 180 santimetre civarında bulunduğu, vücudunda herhangi bir yara-bere izinin olmadığı, yaşam fonksiyonlarının yerinde olduğu, sadece yorgun ve bitkin durumda bulunduğu belirlendi.

Puhu Kuşu, veteriner hekimin muayenesinin ardından, özgür yaşam alanı doğaya bırakılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Ovaköy’de bulunan hayvan barınağına teslim edildi.



Anahtar Kelimeler: bulundu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false