Rahmetle uğurlandı

Rahmetle uğurlandı

Odasında yanarak hayatını kaybeden Doğanpınarlı Fatma, Rahmet ve gözyaşları ile birlikte cennete uğurlandı.

Odasında yanarak hayatını kaybeden Doğanpınarlı Fatma, Rahmet ve gözyaşları ile birlikte cennete uğurlandı.

Bandırma Eti Holding Orta Okulu 8. sınıf öğrencisi, Doğanpınar`lı talihsiz Fatma Dişhan akıllara sığmayan olay ve gelişmeler ardından yaşamını kaybetmesi, hem okulunu, hem milli eğitimi,  hemde köyünde yaşayan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Bugün Bursa Adli Tıb`tan gelen Fatma`nın cenazesi Doğanpınar köy camiinde kılınan cenaze namazı ardından ebedi istirehatğahına doğru yola çıkarken, hem cenazeye katılanlar, hemde gökten rahmet yağıyordu.

Doğanpınar`da bugün kimse işe gitmedi, Kadını, Erkeği, Çocuğu herkes Fatma`yı son yolculuğuna uğurlamak için rahmet altındaki yerini aldı.

Koyu yeşil çamlar altında kazılan kabre yatırılan Fatma, sevenlerine veda ederken Baba Mustafa Dişhan güçlükle ayakta durabiliyordu.

Doğanpınar köy meydanında Fatma`ya ecel olan evin kokağa bakan iki penceresi cenazeye katılan kalabalığa her şeyi anlatıyordu.

Bandırma Manşet olarak, Fatma`ya ecel olan eve girdik arkadaşları ile konuştuk.

Köy modeli evin bahçesine geldiğimizde üç ayrı kapı vardı. Taziyelerin alındığı, ağıtların yakıldığı evin yanan bölümünü bulmak için bize yol gösterildiğinde karşımıza çıkan hol ve üç göz oda vardı. Birisi Fatma`nın özel odası, birisi ailesinin yatak odası diğeri ise sobanın yanıp Fatma`nın ders çalıştığı oda idi.

Köy modeli evin bahçesindeki ayrı odada oturan anne Gülşen ile Baba Mustafa dün gece Fatma`yı sobalı odaya göndererek dersini çalışmasını daha sonrada yatmasını istedi.

Fatma ders çalışırken sıcaktan dalmış olacak ki, sobanın etrafını yakan dumanı görmedi.

Duman`dan zehirlenmiş olabileceği varsayımı üzerinde durulan müessif olay`da alevler bir anda evi sarması anne ve babanın içeri girmesini engelledi. Daha sonra dışarıdan camı kırarak içeri giren itfaiye Fatma`yı ders çalıştığı divanda oturur şekilde ancak yaşamını yitirmiş olarak buldu.

Fatma, 13 yıllık kısa ömrüne sığdırdığı dostluklarını, sevgiyi yaşam sevincini üç, dört resminde arkadaşları ile paylaşırken onların anılarda acı bir hatıra olarak kalacağını hiç düşünmemişti.

Fatma bugün rahmet ve gözyaşları ile uğurlandı. Fatma`yı tanıyanda gözyaşı döktü tanımayanda.

Ama ateşin düştüğü bir yer vardı ki, oda aldıkları sıhhi destekle ayakta durabilen baba Mustafa ile Anne Gülşen`di.

Bandırma Manşet ailesi olarak genç yaşta rahmete eren Fatma Dişhan kardeşimizin nurlar içinde yatmasını diliyor, acılı Dişhan ailesine de Allahtan sabırlar diliyoruz.

 

 



28.11.2013 19:36:13
allah rahmet eylesin bizlerde çok üzüldük tanımıyoruz ama aynı okuldan annesine babasına allahım peygamber sabrı versin dualarım onlarla

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı