Rakamlar yalan-yoksulluk gerçek

Rakamlar yalan-yoksulluk gerçek

Eğitim-Sen ile Emekli-Sen'den Cumhuriyet alanında tencere-tavalı TUİK verilerine protesto

Emekliler Sendikası Bandırma Temsilciliği ve Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri, “Rakamlar yalan-yoksulluk gerçek” isimli basın açıklamasına kalabalık bir topluluk katıldı.

Bandırma cumhuriyet alanındaki etkinlikte ilk konuşmayı Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru yaptı. Ardından DİSK-Emekli Sen Bandırma Şube Başkanı Levent Balkış konuşarak, iktidarın yaptığı zamları eleştirdiler.

“Soygun düzenine son”, “Sefalet zammına hayır”, “İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz” pankartlarının bulunduğu etkinlikte konuşan Eğitim-Sen Bandırma Temsilcisi Erdal Doğru, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Enflasyona göre maaş zammı, sıfır zam demektir” dedi.

Etkinliğe katılan kadınlar, sembolik anlamda tencerede taş kaynatırken, üstünde “Emekli” ve “işçi” yazılı tabutlar alanda yerlerini aldılar. Bu arada, “Emekliye askıda ekmek” mizanseni de yapıldı.

“Değerli mücadele dostları merhaba”

"Bugün yine emekliler, emekçi memurlar olarak Saray iktidarının bizlere dayattığı yoksullaşmaya karşı meydandayız.

Son bir yıldır her gün yeni zamlarla güne uyanıyoruz. Artık yaşanan ekonomik kriz bizleri nefes alamaz hale getirdi.

Iki günde bir enflasyon rakamları açıklanıyor. Kime neye inanacağımızı şaşırdık. TÜİK’in açıkladığı rakamlarla, çarşı pazarın rakamları birbirini yalanlıyor. Bizler için TÜİK’in açıkladığı rakamlar gerçek dışıdır. Bizler cebimizdeki paraya, alım gücümüze bakarak her geçen gün yoksullaştığımızı görüyoruz. TÜİK hiç bir bilimsel dayanağı olmayan rakamlar açıklıyor. TÜİK’in tek derdi, Saray’ın yarattığı ekonomik tahribatı gizlemek.

Yeni asgari ücret açıklanarak 8.500 liraya yükseltildi. İktidar ücreti belirlerken bu ücretin altında geçinmek imkânsızdır demiş oldu. Bizler bu rakamın dahi açlık sınırının altında olduğunu biliyoruz. 

Evet şimdi Saray iktidarına soruyoruz; 8.500 lira açlık sınırı ise biz emekliler açlıktan ölelim mi? Bizlere reva görülen açlığı ve yoksulluğu kabul etmiyoruz. Emekliye % 30 zam vermek  Emekliyi yok saymak görmezden gelmek demektir. Bizi görmezden gelenleri yok sayanları zamanı gelince bizde sandıkta görmezden geleceğiz yok sayacağız. 

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini istiyoruz. Sarayın iktidarı ihracatta ve ekonomide uçtuğumuzu söylüyor. 

Ama biz biliyoruz ki; gerçekler çok başka.  İktidar derinleşen yoksullaşmayı gizlemek için türlü yalanlar söylüyor

İktidarın söylemine göre hızla gelişen ve büyüyen bir Türkiye’yiz. Yahu soruyorum arkadaşlar biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz?  Geçinemeyen, barınmayan, ısınamayan biz değil miyiz? 

Hayır  gelişen ve büyüyen bir Türkiye yok. Bu sadece yoksulluğa itilen milyonları uyutmak için uydurulan bir masal. Biz masallara inanmıyoruz. Biz gerçeklerle ilgileniyoruz. Evimize giren gelirimizi ve temel ihtiyaç giderlerimizi hesapladığımızda gerçek ortaya çıkıyor. 

Ortaya çıkan gerçek de şudur arkadaşlar; ülkemizin tüm  kaynaklarını sermaye sınıfı için kullanan, çeşitli hibe ve teşviklerle sermaye sınıfını besleyen 5 li çetelere kaynak aktaran  ülkemizin tüm doğal güzelliklerini  ekolojisinin talan edilmesine göz yuman   Saray iktidarı, biz emeklilere ve emekçilere gelince açlığı ve yoksulluğu dayatıyor Biz emeklileri kahve köşelerinde vakit öldüren, evlerinde yalnızlığa terk edilmiş sanan Saray iktidarı şunu iyi bilsin ki; Emeklilerin  Varını yoğunu emeklilerin geleceği ve refahı için mücadeleye adayan bir sendikası var. Emeklilerin DİSK Emekli-Sen’i var. 

Buradan bütün emekli arkadaşlara sesleniyorum; Bize reva görülen açlık ve yoksulluk dayatmasını dağıtmak için birlik olmaktan başka şansımız yok. Birlikte mücadele ederek güzel bir geleceği kazanabiliriz. 

Bütün emekli arkadaşlara sesleniyorum; yeriniz DİSK Emekli-Sen’in çatısıdır. Omuz verin, DİSK Emekli-Sen’e üye olun. 

Bugün biz emekliler ve eğitim emekçisi Eğitim sen’li arkadaşlarımızla, yoldaşlarımızla yine meydanda beraberiz. Eğitim emekçileri ile sorunlarımız ve taleplerimiz aynı, insanca yaşayabilmek için ortak mücadele etmeliyiz anlayışıyla buradayız.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da emeklilerin, emekçilerin talepleri için sokaklarda meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Bizim şiarımız Hak verilmez alınır! Zafer sokakta kazanılır! 

Ülkemizin tüm emekçi kesimleriyle birleşik mücadeleyi örgütlemek için daha fazla emek harcayacağız.

Bizler biliyoruz ki;  Birleşe birleşe kazanacağız!  "  



Anahtar Kelimeler: Rakamlar yalan-yoksulluk gerçek
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı