Ramazan hazırlıkları sürüyor

Ramazan hazırlıkları sürüyor

Ramazan denetimleri sıklaştırıldı,Fakirlere kuru gıda yardımı yapılıyor, İftar sofrası meydana alındı.

9 Temmuz yarın başlayacak olan Ramazan Ayı nedeniyle Belediye tarafından gerekli önlemler alındı. Özellikle gıda üretimi yapılan yerlerdeki denetimler arttırıldı. Bu yıl her gece Cumhuriyet Meydanı’nda Ramazan özel programları yapılacak. Herkese açık 1000 kişilik iftar sofrası Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza ayrıca kuru gıda paketleri dağıtılacak.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Onbir ayın sultanı olan kutsal Ramazan ayının, manevi dünyamıza kazandırdığı farklı derinlik ve huzur ortamıyla bu yıl da bizleri kucakladığını belirten Başkan Pekel şunları söyledi:

“Ramazan bizler için çok farklı bir anlam taşıyor. Oruç ibadetinin ruh dünyamıza verdiği huzur, diğer ibadetlerimize gösterdiğimiz özen, iftar ve sahur sofralarının bereketi,  artan sevgi ve muhabbetimiz, adeta zirve noktasına ulaşan hoşgörümüz, sıkıntısı olan kardeşlerimizle olan dayanışmamız, paylaşma ve dayanışma seferberliğimiz ve bu aya ayrı bir güzellik katan Ramazan geleneklerimiz bu kutsal ayı çok özel kılıyor.”

Ramazan ayının tüm bu güzelliklerinin paylaşılabilmesi için belediye olarak gerekli hazırlıkların yapıldığını dile getiren Başkan Pekel, kentimizde Ramazan ayının huzur içinde yaşanabilmesi için özel çalışmalar yapıldığını söyledi. Sedat PEKEL: “Saygıdeğer Bandırmalı hemşehrilerimizin, ulusumuzun ve tüm İslam Alemi’nin Ramazan Ayı’nı kutluyor, insanlığın barış ve kardeşliğine, ulusumuzun birlik ve beraberliğine güç katacağı inancıyla Hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

Belediye tarafından, özellikle gıda tüketiminin ön plana çıktığı Ramazan ayında, vatandaşlarımızın alışverişlerini huzur içinde yapabilmeleri için, gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerindeki kontrol ve denetimler arttırıldı.

ÖZEL RAMAZAN PROGRAMLARI

Bu yıl Ramazan ayı boyunca her akşam iftardan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda özel Ramazan etkinlikleri yapılacak. Karagöz, ortaoyunu, kukla tiyatrosu gibi geleneksel Ramazan eğlencelerinden sohbet programlarına, konser ve sema gösterilerine kadar çok zengin programlar gerçekleştirilecek. Kadir Gecesi için de dünya birincisi Kur’an-ı Kerim okuyucularının da katılacağı özel bir program hazırlandı. Yuvarlak meydanda kurulacak sahnede gerçekleştirilecek programları izlemek isteyenler için oturma alanı da hazırlanacak. Ayrıca aynı bölgede yiyecek içecek standları da hizmet verecek.

İFTAR SOFRASI DA CUMHURİYET MEYDANI’NDA

Daha önceki yıllarda Cin Çukuru otoparkında hizmet veren İftar Sofrası da bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak. Bandırma İlköğretim Okulu önündeki alanda kurulacak masalarda isteyen herkese açık iftar yemeği verilecek.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ramazan ayının dayanışma ve yardımlaşma vurgusuna uygun olarak geçtiğimiz yıllarda kentimizdeki hayırseverlerin katkılarıyla verilen iftar yemekleri konusunda bu yıl da aynı duyarlılığın gösterileceğine inandığını söyledi. Başkan Pekel, İftar sofrası için katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerin Belediye Başkanlığı’na (711 11 01) ya da Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne (714 27 75) başvurabileceklerini belirtti.

KURU GIDA YARDIMLARI

Ayrıca Ramazan ayında kuru gıda dağıtımlarının da arttırılacağına dikkat çeken Sedat Pekel, çok daha fazla sayıda insanımıza ulaşılabilmesi için bu konuda da hayırseverlerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.

 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı