Recep Eren uyardı “Zeytinyağı alırken çok dikkat edilmeli”

Recep Eren uyardı “Zeytinyağı alırken çok dikkat edilmeli”

Zeytin ve zeytinyağı konusunda uzman isim Recep Eren, "Ucuz yağ aldım diye sevinenler, Zeytinyağı yediklerini sanmasınlar."

Erdek’te bulunan “Eren Zeytinyağı Fabrikası”nın sahibi Recep Eren, “Halen içinde bulunduğumuz zeytin sezonunda yağışların yetersizliği nedeniyle bazı olumsuzluklar var” dedi.

Geçen yıla göre bu yılki rekoltenin düşük olduğuna dikkati çeken Eren, şu değerlendirmede bulundu:

“Zeytin rekoltesi düşük olmasına karşın zeytinyağı kalitesi çok yüksek. 15 yıl önce kurulan bir fabrikayız. Kendimizi sürekli yenileyerek ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek, Avrupa standartlarında yağ üretiyoruz. Yalnız Erdekli üreticilere değil, Karacabey, Susurluk ve Biga’ya kadar hizmet veriyoruz. Ürettiğimiz Kyzikos Özel zeytinyağı ile İtalya, Japonya ve Arjantin gibi ülkelerde katıldığımız yarışmalarda altı altın madalya aldık. Katı zeytinyağı sabunumuzun yanı sıra sıvı zeytinyağı el sabunu üretimine de geçtik. Bu sabunumuz özellikle pandemi döneminde, hastanelerimizde kullanıldı. Sıvı sabunumuzu ayrıca Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelere de ihraç ediyoruz.”

ZEYTİNYAĞI ALINIRKEN ÇOK DİKKAT!

Ülkemizde vatandaşların zeytinyağı alırken çok dikkat etmeleri gerektiğine işaret eden Eren, şunları söyledi:

“Ülkemizde zeytinyağında çok önemli sahtekârlıklar yapılıyor. Asit oranı yüksek yağlara biraz kaliteli yağ karıştırılıp, karışık yağlarla vatandaşa satılıyor. Vatandaşlarımız, zeytinyağı konusunda çok bilinçsiz ve doğru sandıkları birçok yanlışa inanıyor. 60 yıldan beri bu sektörün içindeyim. Vatandaşlarımızın aldatılmasına çok üzülüyorum.”

YUKARI YAPICI GÖLETİ TARIMA KAZANDIRILMALI

Başta zeytin olmak üzere Erdek ve Kapıdağ tarım ürünlerinin mutlaka sulamayla buluşturulması gerektiğini vurgulayan Eren, “Erdek tarımı artık damlama-sulama yöntemine geçmelidir” dedi.

Eren, şu anda ağır seyreden zeytin hasat sezonunda gerçekleşecek yağmurların, ürüne yararlı olacağını belirtti.

TURİZMDEN MEMNUNUZ

Moteliyle Erdek turizmine de hizmet veren Recep Eren, “Geride bıraktığımız yaz sezonu, son 15 yılın en verimli dönemi oldu. Gerek turizmciler ve gerekse Erdek esnafı sezondan çok memnundu” dedi.   ÖNDER BALIKÇI



Fügen Taşkın
7.11.2022 20:26:42
Sizden zeytinyağı almak istiyorum.. Ne yapmam gerek? Teşekkürler Sevgiler

Ayşe Bozkır
8.11.2022 00:42:22
İlk önce temiz üretim yaptıkları için teşekkür ederiz her firma inşallah böyle olsun örnek firma gelelim ürün kalitesine iki yıldır arkadaş tavsiyesiyle tanıdık güvenerek ağız tadıyla yağlarını tüketiyoruz herkese tavsiye ediyoruz hemde esnaflıklarına çok güler yüzlü ve ılıman işlerinde bol kazançlar dileriz

Ayşe Balyalı
8.11.2022 19:19:48
Pırıl pırıl bir yağhaneden,gönül rahatlığı ile aldığımız kaliteli yağları yıllardır ağız tadı ile tüketiyoruz. Teşekkürler,güzel bir sezon olsun inşallah.

Ahmet Aydemir
8.11.2022 19:29:23
Temiz ve güvenilir bir fabrika çalışanlar başta olmak üzere herkeze teşekkürler

  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı