Recep Gencer MTAL’den (cıvıd19) dezenfaktan mesaisi

Recep Gencer MTAL’den (cıvıd19) dezenfaktan mesaisi

Recep Gencer MTAL’de tatil yok, Kimya öğrencileri dönüşümlü (cıvıd19) dezenfaktan mesaisi yapıyor.

15 günde 100 ton dezenfektan ürettiler

Edincik Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 15 günde 100 ton dezenfektan üretimi gerçekleştirdi. Üretilen dezenfektanlar, Balıkesir dışında Manisa, Aydın ve Muğla’ya gönderiliyor.

Edincik Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adeta fabrikaya dönüştü. 12 çeşit temizlik ürününün yanı sıra Koronavirüs salgının ardından el ve yüzey dezenfektanı üretimine geçildi.  Beşerli gruplar halinde üretimde sırayla görev alan Kimya Teknolojileri bölümü öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte son 15 günde 100 ton dezenfektan üretimi gerçekleştirdi. Balıkesir Valiliği, Bandırma Kaymakamlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Bandırma Belediyesi, Erdek Belediyesi, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve tüm İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yanı sıra, tüm resmi kurum ve kuruluşların dezenfektan ihtiyaçları okul tarafından karşılanıyor. Balıkesir dışında ise Aydın, Manisa, Muğla İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yüzey ve el dezenfektanı gönderildi.

GÜNDE ORTALAMA 8 TON ÜRETİM

Öğrencilerin çok büyük bir özveriyle üretime katkı sağladıklarının altını çizen Kimya Öğretmeni Hülya Işık, günde ortalama 12 saat üretim gerçekleştirdiklerini söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumda acil ihtiyaç olan yüzey ve el dezenfektanına ağırlık verdiklerine dikkat çeken Işık, “Salgın öncesinde 12 çeşit ürünümüz vardı. Şuan sadece talep geldiğinde o ürünleri üretiyoruz. Tüm enerjimizi dezenfektan üretimine vermiş durumdayız. Günde ortalama 8 ton yüzey, 1 tonda el dezenfektanı üretiyoruz. Son 15 günde öğrencilerimizin de katkılarıyla 100 ton üretim gerçekleştirdik” dedi.

12 ÇEŞİT ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Hammadde fiyatlarının yükseldiğine ve teminin zorlaştığına vurgu yapan Okul Müdürü Aysun Karadayı, “Devletimizin de desteğiyle hammadde sıkıntısını aştık. Hammadde teminini okul döner sermayesinden karşılıyoruz. Bu zorlu süreçte üretim alanında öğrenci ve öğretmenlerimizin büyük fedakârlıkları var, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca üretim alanında bizi motive eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mutlu Aslan’a da çok teşekkür ediyorum” dedi. Üretilen yüzey ve el dezenfektanlarının Balıkesir dışında, Muğla, Aydın ve Manisa İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildiğini belirten Karadayı, “Öğrencilerimiz bu süreçte teorik bilgilerinin pratiğini de yapma imkânı bulurken harçlıklarını da çıkarıyorlar.  Sektöre gerçek anlamda kendini geliştirmiş elemanlar yetiştiriyoruz” diye konuştu. Karadayı, el ve yüzey dezenfektanı dışında, çamaşır suyu, banyo tuvalet ve yüzey temizleyici, sıvı el ve bulaşık sabunu ile köpük sabun üretimi gerçekleştirildiğini ekledi.

Kaan BİNGÜL-BANDIRMA



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli