"Reklam arası ibretlik vakadır"

MHP Bandırma ilçe başkanı Hakan Güzel AKP`li vekil Tülay Babuşcu`ya tepki koydu.

 "Varlığını Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine borçlu olanların, cumhuriyet dönemini `kapanan bir parantez` ya da `reklam arası` olarak tanımlaması, AKP zihniyetini açıkça gösteren aşağılık ve ibretlik bir vakadır."

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı yorumda Osmanlı İmparatorluğu`nun 90 yıllık reklam arasının sona erdiğini öne sürmüş, Türkiye Cumhuriyeti küçümsemiştir.

"Sayın Tülay Babuşcu, siz o 90 yıllık reklam arası dediğiniz Türkiye Cumhuriyetinin 90. Yılında bu mesajı atıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk sayesinde ilk defa kadına seçme ve seçilme hakkı tanınmış bir cumhuriyetin kadın milletvekilisiniz. Eleştirdiğiniz o cumhuriyetin evladı olarak bugün TBMM`den bu mesajı atabiliyorsunuz. Unutmayınız ki, Büyük Hun imparatorluğundan, Türkiye Cumhuriyetine kadar, Türk tarihi bir bütündür, parçalanamaz. Osmanlı İmparatorluğu Türk tarihinin çok önemli yeri olan bir Türk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti sizin gibi teslimiyetçi küçük kafaların kapatacağı bir parantez değildir. Türkiye Cumhuriyeti yedi düvele karşı verilmiş emperyalist güçlerle mücadelenin bir sembolüdür. Sayın Tülay Babuşcu, siz Kuvayı Milliye şehri Balıkesir’i temsil edemezsiniz, derhal özür dileyin."



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli