Rektör, Gazeteciler gününü kutladı

Rektör, Gazeteciler gününü kutladı

Üniversite 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla Basına yemek verdi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Suat Uğur, Kurumsal İletişim Koordinatörü Ömer Şimşek ve basın mensupları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Yeni bir yıla girdik. Hem yeni yıl için hem de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla sizlerle toplanmış olduk. Ben de bu vesileyle yeni yılınızı tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü de kutluyorum. Bugüne kadar genelde basın toplantıları sebebiyle bir araya geldik. Dolayısıyla sizler sordunuz, bizler cevaplandırdık. Sizleri üniversitemiz ve çalışmalarımız hakkında bilgilendirdik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen basın yemeğinde sizlerin, Bandırma ve Üniversitemiz ile ilgili görüş ve önerilerinizi dinlemeyi arzu ediyoruz. Ayrıca sorularınız olacaksa onlara da cevap vermekten mutluluk duyacağız.? dedi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, konuşmasının devamında ?Sizlerle bir araya gelmişken üniversitemizle ilgili önemli birkaç gelişmeyi de sizlere aktarmak istiyorum. Öncelikle Bandırma´nın ve bölgemizin önemli bir talebi olan Tıp Fakültesi hakkındaki gelişmeyi sizlere aktarayım. Geçtiğimiz hafta içerisinde YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç ile gerçekleştirdiğim görüşmede Tıp Fakültesi kurulması noktasında olumlu görüş almış bulunmaktayız. Birkaç hafta içerisinde üniversitemize Tıp Fakültesi kurulması konusunda YÖK´ten olumlu karar çıkmasını beklemekteyiz. Tabi bu aşamadan sonra Sağlık Bakanlığı görüşü ve Cumhurbaşkanımızın onayı evresine geçilecektir. 4-5 ay içerisinde sürecin tamamlanarak Tıp Fakültemizin Üniversitemize, Bandırma´ya ve bölgemize kazandırılmış olmasını ümit ediyorum.

/resimler/2019-1/9/2346240070885.jpg

Geçtiğimiz hafta içerisinde ikinci önemli görüşmemiz Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile gerçekleşti. Merkez Yerleşke projemizde yaklaşık 11.000 metrekare olarak öngörülen Kapalı Spor Salonu, yeni hazırladığımız proje ile yaklaşık 28.000 metrekare kapalı alana sahip bir spor kompleksi haline dönüşmüş oldu. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni projemize olur vererek ilgili birimlere işlemler için projeyi yönlendirmiş bulunmaktadır. Yaklaşık 3 ay içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde gerekli işlemlerin tamamlanarak Kapalı Spor Salonumuzun ihalesini gerçekleştirmeyi planlamaktayız.

/resimler/2019-1/9/2347348666220.jpg

Daha önceki toplantılarımızda meslek yüksekokullarımızla ilgili, Gönen Meslek Yüksekokulumuzun bilişim üzerine, Manyas Meslek Yüksekokulumuzun iletişim ve sosyal bilimler üzerine, Erdek Meslek Yüksekokulumuzun sanat üzerine, kurulacak olan Bandırma OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuzun teknik bilimler üzerine, Bandırma Meslek Yüksekokulumuz ´un ise karma olarak eğitim vermesi planlanmıştır. Yeni kurulan Denizcilik Meslek Yüksekokulumuz ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz da zaten kendi ihtisas alanlarında eğitim vereceklerdir. Böylece her meslek yüksekokulumuz bir uzmanlık alanı olarak belirlenmiştir.

/resimler/2019-1/9/2348434292609.jpg

Burada özellikle Gönen´de açacak olduğumuz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili birkaç söz etmek istiyorum. Gönen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi´ni hayata geçirmek için somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Bu hususta Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile ortak çalışmalarımız devam ederken Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı´ndan da destek almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gönen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için yer tahsisinde bulunan ve projenin her aşamasında bize destek veren Gönen Belediyesi´ne de teşekkür ediyoruz. Bu projenin hayata geçmesiyle birlikte Gönen´in ilgili bakanlıklar tarafından yeni bir sınıflandırma olarak ilan edilecek beş sağlık kentinden biri olacağına da yürekten inanıyoruz? diye konuştu.

Basın yemeğinin soru-cevap bölümünde eski Pertevniyal Hastanesi olarak bilinen ve üniversitemize yakın zamanda tahsisi yapılan yerin durumu ile ilgili sorulan soruya Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Şehir merkezinde yer alan ve eski Pertevniyal Hastanesi olarak bilinen binanın en kısa sürede restorasyonunu tamamlayarak şehir insanına yönelik olarak başta Sürekli Eğitim Merkezi ve Çocuk Üniversitesi olmak üzere üniversite olarak birçok faaliyetimizi bu mekânda gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Tabi proje-onay-bütçe oluşturma konusunda zamana ihtiyacımız var. Ancak en hızlı şekilde bu süreçleri tamamlayarak üniversitemizin özellikle de şehir insanına hizmet verecek önemli bir birimini Bandırma´ya kazandırmak istiyoruz? diye cevap verdi.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından başlanan yurt inşaatı ile ilgili sorulan soruyu Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Üniversitemiz öğrencilerinin en önemli taleplerinden biri olan yurt ihtiyacını karşılamak üzere girişimlerimiz sonucunda Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü´nden Bandırmamıza 1.000 kişilik bir yurt yapımı konusunda onay almayı başarmıştık. Üniversite ve Bandırma´ya değer katacak bu yatırımdan dolayı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu´na teşekkür ediyoruz. Bu yurt zaman içerisinde 1.300 kişilik kapasiteye ulaşacaktır. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurt projesinin inşaatını geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ihale etmiş ve geçtiğimiz hafta sonu inşaat faaliyetleri başlamıştır. İnşaat faaliyetlerinin gerçekleştiği alan Bandırma Belediyesi 1/1000 imar planlarında yurt arazisi olarak görülmektedir. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizin kuruluşundan önce Balıkesir Üniversitesi döneminde ?Liseler Vadisi´ olarak bilinen alanın Milli Eğitim Bakanlığı´na tahsis edildiği gibi, bahse konu alan da yine Balıkesir Üniversitesi döneminde Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu´na tahsis edilmiş bulunmaktadır. Arazi üzerinde tasarruf yetkisi Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu´na aittir. Yurt inşaatının başladığını bizler de Pazartesi günü öğrenmiş bulunmaktayız. Hafta sonu başlatılan inşaat çalışmalarında bir miktar ağacın kesilmek durumunda kalındığını da üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Yurt inşaatının gerçekleştirilmekte olduğu alanın sorumluluğu üniversitemize ait bulunmamaktadır. Üniversitemiz kendi arazisiyle ilgili olarak bir Merkez Yerleşke Projesi Master Planı´na sahiptir. Bu planda ağaçlık alan tamamen korunmaktadır. Korunması konusuna da Üniversitemiz kurulduğundan beri azami gayret sarf edilmektedir ve bundan sonra da edilecektir. Gelecekte inşaat çalışmaları esnasında birkaç ağaca müdahale edilmesi gerekecek olursa da, biz ağaçların taşınması yöntemiyle yeniden kazanımını öngörmekteyiz. Yeni Merkez Yerleşke Projemiz çerçevesinde yeşil yerleşke en öncelikli ilkelerimiz arasında yer almıştır. Sadece Merkez Yerleşkemizde değil, diğer yerleşkelerimizde de yeşil alanın artırılması çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda, ilk olarak Gönen Meslek Yüksekokulumuzda ve ardından da Merkez Yerleşkemizde Mart ayı içerisinde yaklaşık 1,000 adet meyve fidanı dikimi gerçekleştirilecektir? diye cevapladı.

Yakın zamanda bir sivil toplum kuruluşuna düzenleyecekleri program için tahsis edilen konferans salonunun programdan bir gün önce tahsis işleminin iptali konusunda sorulan soruya Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Bilindiği üzere şehrimizde sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirileceği mekânlar noktasında bir sıkıntı yaşanmaktadır. Şehir ile bütünleşen bir üniversite düşüncesi ile hareket etmekteyiz. Bu doğrultuda Rektörlük Konferans Salonumuz ile ilgili olarak üniversitemize ait etkinliklerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler çerçevesinde Rektörlük Konferans Salonumuzun o gün ve saatte uygunluğu doğrultusunda tahsis işlemi gerçekleştirilmektedir. Sivil toplum kuruluşlarından gelen program tahsis taleplerinde siyasi görüş farkı gözetmeksizin salonumuzun o gün ve saatte kullanıma uygunluğu çerçevesinde taleplere olumlu cevap verilmektedir. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Meşale Fikir ve Hareket Derneği tarafından düzenleyecekleri bir program için şehir merkezindeki salonların doluluğu belirtilerek tarafımıza tahsis işlemi talebinde bulunulmuş ve ilgili birimlerimizce Rektörlük Konferans Salonumuzun da o gün ve saatte kullanıma uygunluğu çerçevesinde tahsis işlemi gerçekleştirilmiştir. Ancak ilgili Dernek tarafından program duyurularının yapılmasına müteakip gerek üniversitemize gerekse Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğümüze program esnasında olumsuzlukların yaşanacağı hususunda bilgiler ulaşmıştır. Bu bilgilerin ilgili kamu yöneticileriyle değerlendirilmesi sonucunda da program için verilen yer tahsis izninin iptali uygun görülerek ilgili derneğe bilgi verilmiştir? diye cevap verdi.

Basın yemeği, gazetecilerle çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı