Rektör Özdemir basın ile bir araya geldi.

Rektör Özdemir basın ile bir araya geldi.

2 yıl içinde tamamlanacak işlerin toplam maliyeti 155 milyon olacak

Bandırma onyedi eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Özdemir, yeni merkez yerleşke inşaat projesi kapsamında merkezi derslik, öğrenci yaşam merkezi ve mevcut bina alan genişletmesi başta olmak üzere yeni açılacak bölüm ve programlar, akademik başarılar, ulusal ve uluslararası sempozyumlar, Bandırma´da yapılacak sempozyumlar, uluslararası öğrenci hedefleri, eğitim-öğretim faaliyetleri ve son dönemde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında basın kuruluşları ve kamuoyunu bilgilendirme amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Genel Sekreter Cihangir Boz katıldı.

Basın mensupları ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Rektör Özdemir, "Eğitim ve öğretim hayatımızda 3. yılımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız ve yakın zamanda 3. mezunlarımızı vereceğiz. Üniversitemiz akademik başarı sıralamasında 108 devlet üniversitesi arasında 25. sıraya yükseldiği için büyük bir gurur duymaktayız. Hocalarımızın yapmış olduğu akademik araştırmaları ve çalışmaları üniversite olarak destekledik ve gerekli desteği vermeye gayret ettik. Sonucunu da akademik başarıda 25. sıraya yükselerek almış olduk. Hedefimiz başarı çıtamızı daha yükseğe taşımak. Öğrencilerimizin de gerek akademik başarı gerekse mezuniyet sonrası girecekleri sınavlarda başarı sağlamaları için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Gelecek hafta öğrencilerimize yönelik ALES bilgilendirme toplantısı ve ALES kursu akabinde ise KPSS bilgilendirme toplantısı ve deneme sınavı yapacağız." dedi.

/resimler/2018-4/18/1313108407801.jpg

Üniversite, Yeni Merkez Yerleşke İnşaat Projeleri kapsamında inşaatı başlayacak merkezi derslik, öğrenci yaşam merkezi, kapalı spor salonu ve mevcut bina alan genişletmesi hakkında da bilgi veren Rektör Özdemir, "Mevcut bina alan genişletmesi ile 6500 m2´lik yeni bir alan kazanmış olacağız. Bu alanda ağırlıklı olarak Denizcilik Fakültemiz ve yeni kütüphanemiz yer alacak. İnşaat çalışmalarının temmuz ayında bitmesi planlanmaktadır. Bu çalışmalar mevcut yerleşke alanımızdan yer kaybetmeden yeni mekan kazanma imkanı oluşturmasından dolayı bizim için büyük bir kazanç oldu. Merkezi derslik ve öğrenci yaşam merkezi inşaatları ile ilgili ihale süreçleri tamamlanarak yer teslimleri yapılmış ve temel kazıları başlamış bulunmaktadır. Kapalı spor salonu konusunda ise projemizi hazırlamış ve ihalesine çıkma aşamasındayken Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak´ın bizlerle görüşerek mevcut projeden daha yüksek kapasiteye ve daha fazla spor ünitesine sahip Bandırma halkının da istifade edebileceği yeni bir proje hazırlanması teklifi nedeni ile çalışmalarımızı beklemeye almış bulunmaktayız. Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmelerimiz devam etmektedir. Bu yıl içerisinde yeni projenin ihalesinin yapılmış olacağını öngörmekteyiz. Öğrenci yaşam merkezinde ise yiyecek içecek mekanları, bilgisayar salonu, sinema salonu, kırtasiye, berber, tiyatro salonu, öğrenci kulüp odaları ve spor faaliyetleri için etkinlik alanları olacak ve bu sayede öğrencilerimiz yerleşke içerisinde her türlü ihtiyacını karşılayabilecek. Yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanmış olacak işlerin toplam maliyeti 155 milyonu buluyor. Geçtiğimiz 10 sene içerisinde üniversitelere bütçe anlamında büyük destek verildi. Bu desteğin önümüzdeki senelerde de bu şekilde devam etmesi durumunda yerleşke projemiziz çok kısa süre içerisinde tamamlanacağını ümit ediyoruz." dedi.

Yeni açılacak ve açılması planlanan akademik birimler hakkında da bilgi veren Rektör Özdemir, ?´Fizyoterapi ve Uygulama Merkezi açmak için somut adımlar atacağız. Yer ve kaynak arayışına girdik. Termal alan olan Gönen ve Kelebekler Bölgesi olmak üzere iki seçeneğimiz var. İkisinden birini değerlendireceğiz. Arkeoloji bölümü açmak da hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bunun için de en kısa zamanda akademisyen alımı için ilana çıkacağız. Adalet Meslek Yüksekokulumuz açıldı, organize sanayi bölgesinde olmasını istediğimiz Teknik Meslek Yüksekokulu için ise yakın zamanda YÖK´e teklif vereceğiz. Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Hemşirelik Esasları Yüksek Lisans Programı, Ruh Sağlığı ve Psikiyatriği Yüksek Lisans Programlarının açılması için başvurularımızı yapacağız. Yüksek lisans ve doktora programlarımızı çeşitlendireceğiz. Beslenme ve Diyetetik, Yönetim Bilişim Sistemleri, Medya ve İletişim, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik, Adalet, İş Sağlığı ve Güvenliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri için YÖK´e toplam 11 tane yeni bölüm dosyası gönderdik, minimum 9 tanesinin açılmasını bekliyoruz. Ayrıca üniversitemizde Uzaktan Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi ve TÖMER´i kurduk. Özellikle TÖMER bizim için çok önemliydi. Çünkü 2 yıl içerisinde üniversitemizde öğrenci sayımızın % 8 ?ini oluşturacak şekilde yaklaşık bin yabancı öğrenci görmek istiyoruz. Yeni üniversite olduğumuz için tanınmıyorduk fakat tanıtım kapsamında gerekli duyuru, reklam ve fuar çalışmaları ile ulusal ve uluslararası anlamda adımızı duyurmaya başladığımızı düşünüyorum." diye konuştu.
Üniversitemizdeki uluslararasılaşma faaliyetleri hakkında da bilgi veren Rektörümüz, ?´ Toplam 5 uluslararası kuruluşa başvurduk. Şu an için Kafkas Üniversiteler Birliği ve Trakya Üniversiteler Birliği´ne üye olduk. Ayrıca üniversitemizin düzenlediği veya katılımcısı olduğu 23´e yakın kongre ve sempozyum var. Üniversitemizin adının duyurulması kapsamında kongre ve sempozyumları çok önemsiyoruz. Kongre ve sempozyumların davetleri binlerce kişiye ulaşıyor. 19-21 Nisan´da gerçekleşecek olan Akıllı Ulaşım Sistemleri Sempozyumu spesifik bir sempozyumdur. Mühendislik Fakültemiz kurulmadan, Akıllı Ulaşım Sistemleri Çalıştayı yaptık ve sonucunda sempozyum gerçekleştiriyoruz. Türkiye´de bu alanı temsil eden üniversite konumundayız ve bu alanda uzmanlaşmak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) sempozyumu Hong Kong, Kore, Hollanda başta olmak üzere birçok ülkeden bilim adamlarının da katılımı ile gerçekleştirilecek. 11-12 Mayıs´ta YÖK ve kalite kurulu ile düzenleyeceğimiz Yükseköğretimde Yabancı Dil Akreditasyonu konferansımız var. Ayrıca her yıl 17 Eylül´de en az 300-400 katılımcının olacağı Bandırma ve Çevresi Sempozyumu düzenleyeceğiz. Birkaç sene içerisinde Bandırma ile ilgili bütün veriler elimizde olacak." şeklinde konuştu.
Son olarak temel atma töreni için konuşan Rektör Özdemir, "Kalkınma Bakanı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ortak tarih belirlemeye çalışıyoruz Kalkınma Bakanımızın gelememesi halinde Milli Eğitim Bakanımızı aramızda görmek isteriz. Temel atma törenimiz 27 Nisan veya 4 Mayıs tarihinde gerçekleşebilir." dedi.
Yaklaşık iki saat süren basın toplantısının ardından Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Akabinde ise gazeteciler ile temel kazıları başlayan inşaat alanları ziyaret edildi. Rektör yeni merkez yerleşke projesi kapsamında başlayan çalışmalar hakkında gazetecilere alanda bilgi verdi.

/resimler/2018-4/18/1314096221532.jpg



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli