Rektör Özdemir: "Kyzikos için bütçe ayıracağız"

Rektör Özdemir:

Bandırma Üniversitesi´ne 155 milyon liralık yatırım

  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, düzenlediği basın toplantısında üniversiteye yapılan yatırımlar konusunda bilgi verdi. Üniversitenin ekim ayına kadar 5 sempozyum düzenleyeceği bilgisini veren Özdemir, ayrıca farklı ülkelerde yapılan ve yapılacak olan 14 sempozyuma da paydaş olarak katılacaklarını anlattı.

Özdemir; ?3.yılımızdayız. 3. Yıl mezunlarımızı da vermiş olacağız. Akademik başarı sıralamasında bu yıl bizi sevindiren bir şey oldu devlet üniversiteleri arasında akademik çalışmalar açısından 25. Sıraya yükseldik. Hocalarımız gerçekten çalışıyor. Sempozyumlara katılıp makalelerini yazıyorlar. Bizde elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Önümüzdeki sene umarım daha öne sıralarda olur. Hocalarımıza desteğimiz devam edecek. Öğrencilerimizi de teşvik etmek istiyoruz. Yıl içinde çeşitli etkinliklerimiz var. ALES ve KPSS bilgilendirme etkinliklerimiz olacak. Onların ilgisini buralara çekmeyi düşünüyoruz.?dedi.

İnşaat konusuna da değinen Özdemir ?yarışma sonucunda projelerimiz çizildi geçen yıl aralıkta ihaleye çıktık ve ihaleleri neticelendirdik. Şimdi firmalar kazılarına başladılar. İnşaat çalışmalarımız başlamış oldu. 15-20 yıl boyunca durmayacak. Her sene yeni ilavelerle 8-10 yıl içinde kampusumuz tamamlanmış olacak. Şuan kapalı alanımız 40 bin metrekare, 1,5 yıl içinde 108 bin metrekareye çıkacak.70 bin metre kare ilave olacak 26 bin metrekare merkezi derslik, 11 bin metrekaresi öğrenci yaşam merkezi. Kapalı spor salonu çalışmamız bitti, fakat kapalı spor salonu konusunda talep geldi. Bu salonu şehrin insanlarının da kullanması için revize ediyoruz.3 bin 500 kişilik olacak. Bin 800 metrekare olarak planlanan üst katta kütüphane çalışmamız var. Yukarı yapmasaydık Denizcilik Fakültesi kapatmış olacaktı. Üst katın toplam kapalı alanı 6 bin 500 metrekare. Yukarıdaki kat bizim için çok büyük bir kazanç oldu. Toplam işlerin maliyeti KDV dahil 155 milyonu buluyor. Erdek´te ve Edincik´te aldığımız yerlerde de masraflarımız olacak topladığımızda 155 milyon olarak karşımıza çıkıyor. Bu küçük bir bütçe değil. Bir aksilik olmazsa inşaatlarımız devam edecek. 3 bina yapıldığında çekirdeğimiz oluşmuş olacak. Yaşam merkezinde öğrencinin zaman geçireceği mekânlar, kafeteryalar olacak. Öğrenci çarşısı gibi bir alan olacak. Biraz da öğrenciyi üniversitede tutmak istiyoruz. Bowling salonu olacak. Birkaç sportif etkinliğin yapılacağı alanlar olacak. Sinema salonu olacak.30 civarı kulüp odası orada olacak. Termal sağlık merkezi düşüncemiz vardı. Bu konuda bu yıl somut adım atacağız. Fiyzoterapi merkezinin de önümüzdeki yıl temelini atarız diye düşünüyorum. Bu alanda 7-8 hocamız oldu. Bitene kadar 20-25 hocamız olur. Biz bu yatırımı Gönen´de düşünüyoruz. Yıldız Otel´e çok yakın. Ancak Kepekler´de de bir alan var. Bu konuda karar vermemiz gerekir.? diye konuştu.

/resimler/2018-4/17/1747554691669.jpg

ÖZDEMİR: ?ERDEK´E YAKLAŞMAK İSTİYORUZ?
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü alanından talep ettikleri yeri alacaklarına inandığını aktaran Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ? Birçok üniversitenin alanı 4 bin dönüm. Erdek´te yer arayışımız sürüyor. Erdekliler, merkeze yaklaşmamızı istiyor. Şu anda sadece 350 öğrencisi bulunan MYO binası kötü durumda. 1500 kişilik bir okul yapmamız gerekiyor. Aslında mevcut yerimizden ben memnunum ama bu yer yetersiz kalıyor."

/resimler/2018-4/17/1748147660885.jpg

KYZİKOS´A BÜTÇE AYIRACAĞIZ

Erdek´in Düzler Mahallesi´nde yer alan Kyzikos ören yerini de çok önemsediklerini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki dönemde, bir arkeoloji bölümü açmak için kısa süre içinde ilana çıkacağız. Erdek´in en önemli ören yerlerinden biri de Kyzikos´tur. Ama şu anda ne girişi, ne çıkışı belli. Bu önemli ören yerini herkesin gözüne sokmak gerekir. Önümüzdeki yıl, üniversite olarak buraya küçük bir bütçe ayırıp düzenlemek istiyoruz.Tabii, Erdek Belediyesi ile de işbirliği yapacağız. Çevre düzenlemesi yapıp, önümüzdeki yıl uygunsa konuyu istişare ederek böyle bir çalışmayı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. İstiyoruz ki buraya ilgi artsın. Kyzikos kazılarını yürüten hocayla da görüşeceğiz."

/resimler/2018-4/17/1749000161693.jpg

PERTEVNİYAL İÇİN ÇÖZÜM YOK
Eski Devlet Hastanesi Pertevniyal´i daha önce talep ettiklerini belirten Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, ?Pertevniyal ile ilgili tahsisi için yazışmalar yapıldı Koruma Kurulu ?üniversiteye verilmesi uygundur´ diyerek Kültür ve Turizm Bakanlığı´na gönderdi. Hazine´den tahsis edildiğine ilişkin yazı bekliyorduk ama sağlık alanları bir havuza alınmış. Üst kattan 700 ton mıcır indirdik. Yapılan çelik konstrüksiyon 500 ton ağırlık olacak.?dedi.

Açılması planlanan ve başvurusu yapılan bölümlerle ilgili Özdemir şu bilgileri verdi;?Adalet Meslek Yüksek Okulu Açıldı. Uzaktan Uygulama Merkezi, Türk Dili Uygulama Merkezi açıldı. OSB içinde Teknik Meslek Yüksekokulu açalım diye planlıyorduk. OSB bu konuda karar aldı bizde bunu YÖK´e teklif edeceğiz. Bizim için de güzel oldu. Doktora ve yüksek lisan programlarını da çeşitlendiriyoruz. YÖK´e 11 yeni bölüm dosyası gönderdik. Bunlardan 9´u açılır diye düşünüyorum. Nisan sonuna kadar belli olacak.? Önder BALIKÇI



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli