Rektör Özdemir´den güne dair iki mesaj

Rektör Özdemir´den güne dair iki mesaj

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir 23 Nisan´a dair mesaj verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in Üniversitemizin 2.Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesajı:

23 Nisan 2015 tarihinde ?Geleceğe Açılan Köprü?  sloganı ile kurulan Üniversitemiz bugün 2. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye´nin en genç devlet üniversitelerinden biri olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin kuruluşunda büyük rol oynayan, bölgemizin önce Meslek Yüksekokulu, sonrasında Fakülte ve son olarak ta Üniversiteye kavuşması için uzun yıllar boyunca büyük gayret sarf eden, sivil toplum kuruluşlarımıza, işadamlarımıza ve bölge insanımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Üniversitemizin 23 yıllık birikim ve tecrübeye sahip olan akademik kadrosu, kuruluşumuzdan bugüne kadar geçen iki yıl içerisinde aramıza yeni katılan akademisyen arkadaşlarımızla birlikte daha da güçlenmiştir.

Üniversitemiz, 230 akademik ve 85 idari Personel olmak üzere toplam 315 personeli, yaklaşık 10.00 kayıtlı öğrencisi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Üniversitemizin akademik yapısı içinde;

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi olmak üzere 5 fakülte,

Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu olmak üzere 4 meslek yüksekokulu,

yüksekokul olarak da üniversitemiz bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu´muz bulunmaktadır.

Ayrıca Lisansüstü eğitim veren Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Gönen Jeotermal Enstitüsü olmak üzere 4 enstitümüz mevcuttur.

982.891,61 m2 arazi ve 40.780 m2 kapalı alanda kurulu olan 6 Yerleşke ´de eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan Üniversitemizde, 43 ön lisans ve lisans programı ile 11 Lisansüstü program bulunmaktadır.

Üniversitemiz hakemli dergi olan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi ile iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi, hukuk ve siyaset bilimi alanlarında, kuramsal ve uygulama alanlarına katkı sağlayabilecek yüksek kaliteli çalışmaları yayımlamayı amaçlayarak, akademik dünyaya katkı sağlamaktadır.

Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ilkelerinde Bologna sürecini temel almaktadır.

Erasmus ve Mevlana Programları çerçevesinde 30 Uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Farabi Programı çerçevesinde ise 71 üniversitede öğrencilerimiz burslu olarak öğrenim görme olanağına sahiptir.

/resimler/2017-4/22/1001292258828.jpg

 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı´yla ilgili mesajı:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Türk milletinin ulusal egemenliğinin tescillendiği tarihi bir gündür.

Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlüğüne olduğu kadar sevgiye, barışa, kardeşliğe, birlik ve bütünlüğe vurgu yapan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünya barışına da önemli katkılar sağlamıştır.

Dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla ayrı bir önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza olan güvenimizi de temsil etmektedir. Ülke olarak ortak amacımız çocuklarımızın mutlu, sağlıklı, eğitimli ve özgür düşünceli bireyler olarak hayata devam etmeleri ve de yetiştirilmeleridir. Bu anlamda çocuklarımızın barış ve sevginin en büyük temsilcileri olacaklarına olan inancımız da tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin kuruluşunun 97.yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli