Rektör Özdemir, aldıkları yoldan memnun

Rektör Özdemir, aldıkları yoldan memnun

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir: “6 yıl içinde birçok hedefimize ulaştık”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Kuruluşundan bu yana, 6 yıl boyunca birçok hedefimize ulaştık. Çok hızlı bir aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim” dedi.

İçinde bulunduğumuz 2020-2021 eğitim-öğretim yılında, üniversitelerinde 16 bin öğrencinin okuduğunu, 450’si akademisyen, 250’si idari personel olmak üzere 700 dolayında personelin hizmet verdiğini belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

“Üniversitemizde, yüzde 35 oranında ön lisans, yüzde 55 oranında lisans, kalan bölümde ise yüksek lisans ve doktora eğitimi veriliyor. Halen 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemindeyiz. Pandemi nedeniyle öğrencilerimize uzaktan eğitim veriyoruz. Sınavlarımızı da On-Line yöntemiyle gerçekleştiriyoruz. Dileğimiz, ülkemizin bir an önce Covid-19 salgınından kurtulması ve üniversitelerimizin, yeniden yüz yüze eğitim sürecine geçmeleridir. 17 Eylül 2021’den itibaren yeni eğitim-öğretim yılına geçeceğiz. Bu dönemde üniversitemizdeki öğrenci sayımızın 19 bine, personel sayımızın ise 800’e yükseleceğini sanıyorum.”

Üniversitelerinin, sayısal anlamda da büyüdüğüne dikkati çeken Özdemir, şöyle konuştu:

“Halen 9 fakültemiz var. Bunların 7’si aktif. 2021 yılı içinde, bu 9 fakültemiz de aktif duruma gelecek. Beşi ilçelerimizde olmak üzere 9 Meslek Yüksek Okulu’muz var. Bu meslek okullarımızın 8’i aktif. Üniversitemize bağlı 4 enstitümüz bulunuyor. Bu enstitülerimizde 45’e yakın programımız var. Üniversitemizin tüm fakülte, meslek yüksek okulu ve enstitülerinde yürüttüğümüz programlar, 150’ye yakın. 63 ülkeden, bin 700 yabancı öğrencimiz bulunuyor. Öğrencilerimizin, yüzde 50’si İstanbul, Çanakkale, Bursa gibi kentler, yüzde 50’si ise ülkemizin her yerinden gelen gençlerimizden oluşuyor. Üniversitemiz, artık ülkemizin tüm kentlerindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin tercih ettiği bir eğitim-öğretim kurumu durumuna geldi.”

 

Üniversitelerinin kampüsünün hazırlanma çalışmalarının en geç iki yıl içinde tamamlanacağını belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şunları aktardı:

“Üniversitemizin çok zengin bir kütüphanesi var. Öğrenci yaşam merkezimiz tamamlanmak üzere. Yeni yemekhanemiz, dersliklerimiz, dersliklerimiz, laboratuvarlarımız olacak. İçinde yüzme havuzu da bulunan bir spor salonumuz yapılacak. İki yıl içinde, çok güzel bir kampüse kavuşacağız.”

 

Üniversitelerinin bünyesinde bulunan tüm fakülte, meslek yüksek okulu ve enstitülerine aynı önemi verdiklerine işaret eden Özdemir, şunları aktardı:

“Bandırma gibi bir deniz kentinin Denizcilik Fakültesi’ne ihtiyacı vardı. Bandırma’nın hayali olan bu fakülteyi, Bandırma’mıza kazandırdık. Denizcilik Fakültemize, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemize, Sağlık Bilimleri Fakültemiz ve Tıp Fakültemize de büyük önem veriyoruz.” 

Bandırma, Erdek ve yöresinin, tarih ve arkeoloji açısından çok zengin olduğunun altını çizen Özdemir, şunları söyledi:

“Önceki yıllarda, Bandırma sınırları içindeki Daskyleion ve Erdek sınırları içinde yer alan Kyzikos’u da düşünerek, Yüksek Öğretim Kurulu’na(YÖK) üç kez başvurup, üniversitemize bir arkeoloji fakültesi kazandırma istedik. Ancak YÖK, bu fakültelerin puanlarını düşük olması ve doluluk oranının yetersiz kalmasa nedeniyle arkeoloji fakültesi açmamıza izin vermedi. Bölgemizdeki arkeoloji çalışmalarını, üniversitemizin Sanat Tarihi Bölümü üzerinden yürütebileceğimizi önerdi. Zaten Kyzikos kazıları da halen, yaz aylarında, üniversitemizin Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Koçhan tarafından sürdürülüyor.”

Kampüsün tamamlanmasının ardından Bandırmalıları, üniversiteleri ile bütünleştirmek amacıyla çalışmalar yapacaklarını dile getiren Özdemir, “Üniversiteler, bir kentin en önemli dinamikleri arasında yer alır. Buna paralel olarak üniversitemizi, Bandırma ile bütünleştirmeye çalışacağız. Onları kampüsümüzde ağırlayacağız” dedi.

Üniversitelerinin, 5 yıl içinde, belirlediği ilk hedeflere adım adım ulaştığını belirten Özdemir, “En geç 8-10 yıl içinde, üniversitemiz, ülkemizin en saygın kurumları arasında, ilk sıralarda yer alacaktır” diye konuştu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne bugüne kadar verilen manevi destekten mutlu olduklarına dikkati çeken Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:

“Elbette ki, bugüne kadar üniversitemize verilen maddi-manevi destek için Bandırmalılara teşekkür borçluyuz. Ancak hayırsever kişilerin, kurum ve kuruluşların daha fazla maddi desteğimize ihtiyacımız var. Çünkü akademik personelimize vermek için yeni binalarda, yeni ofisler gerekli. Gönen ve Susurluk gibi Bandırma’dan küçük ilçelerde, üniversitemize bağlı yeni fakültelerin açılması için yeni binalar yaptırılması konusunda büyük çabalar var. Hayırsever kişi ve kuruluşlar, binaların yapımına büyük ekonomik destek sağlıyor. Aynı desteğin, Bandırma’daki hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlarca üniversitemize de verilmesi en büyük dileğimizdir.”

Rektör Özdemir, 21 Ocak 2021 günü, üniversite konferans salonunda, il ve ilçe düzeyindeki yöneticilere, bir sunum yaparak, üniversitedeki son gelişmeleri anlatacaklarını belirtti.    ÖNDER BALIKÇI



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli