Rektör Özdemir: “Üniversitemiz, çok önemli iki fakülte daha kazandı”

Rektör Özdemir: “Üniversitemiz, çok önemli iki fakülte daha kazandı”

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, YÖK’ün, üniversiteye “İletişim Fakültesi” ve “Ziraat Fakültesi” kurulması kararı almasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, YÖK’ün, üniversiteye “İletişim Fakültesi” ve “Ziraat Fakültesi” kurulması kararı almasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. 

Son yıllarda, üniversitelerine bu iki fakültenin yanı sıra “Hukuk Fakültesi” kurulması için ısrarlı başvurularının bulunduğunu belirten Özdemir, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu fakülteler için yaklaşık 9 ay önce talebimiz olmuştu. Bunlardan İletişim Fakültesi ve Ziraat Fakültesi kabul edildi. İletişim Fakültemizin alt yapısı zaten hazır. Çünkü üniversitemizde ‘Yeni Medya ve İletişim’ ve ‘Halkla İlişkiler ve Reklâmcılık’ bölümlerimiz var. Bu iki bölümümüz ‘Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ bünyesinde yer alıyor. İletişim Fakültesi eğitim-öğretime başladığında, bu iki bölümü fakültemiz çatısı altına alacağız. Bildiğiniz gibi daha kuruluş yıllarımızda, bünyemizde Ziraat Fakültesi kurulmuştu. Ancak YÖK, daha sonra bu fakülteye sıcak bakmayarak, kapattı. Şimdi bu fakültenin yeniden kurulması Bandırma için önem taşıyor. Çünkü Bandırma, beyaz-kırmızı et ve hububat açısından çok önemli bölge. Ziraat Fakültesi’ne Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ticaret Odası da destek veriyor. Burs ve istihdam garantisi veriyor. TAGEM’in de kurumsal desteği var. Amacımız, yeniden kurulması kararı verilen Ziraat Fakültemizin İngilizce ağırlıklı eğitim-öğretim vermesidir. Bu fakültenin Gönen veya Susurluk’a kurulması için rektörlüğümüze talepler var. Ancak ben, bu fakültede okuyacak öğrencilerin, merkez kampüsümüzün imkanlarından daha çok yararlanması için Bandırma’da olmasını daha doğru buluyorum. Ziraat Fakültemizin kurulması için ön hazırlıklara başladık. Bu fakültemize hoca aramaya da başladık. Bunun dışında, üniversitemizin acil yeni fakülte talebi yok. Ancak üniversitemizin gelişmesine paralel şekilde, önümüzdeki yıllarda Diş Hekimliği Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi de düşünülebilir. ”

ÖĞRENCİ SAYIMIZ 23 BİNİ GEÇECEK

2023-2024 eğitim-öğretim yılında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne 5.500 yeni öğrenci alacaklarını belirten Rektör Özdemir, şu bilgiyi verdi:

“Geçen yıl 21 bin öğrencimiz vardı. Bunlardan 3.050 dolayında öğrencimiz mezun oldu. Bu yıl 5.500 öğrenci daha alacağız. Böylece öğrenci sayımız ortalama 23.500’ü bulacak.”

YABANCI ÖĞRENCİLERİN DURUMU

Geçen yıl üniversitede 2.200 dolayında yabancı öğrencinin bulunduğunu belirten Özdemir, “Yabancı öğrenci sayısını diğer öğrencilerle dengeli tutmaya çalışıyoruz. Bu yıl 300-400 dolayında yeni yabancı öğrenci alacağız. Bu yabancı öğrencilerin çoğu TÖMER’den eğitim alıyor. Yeni eğitim-öğretim yılında, yabancı öğrenci sayımız 2.400 dolayında olacak” dedi.

YENİ KÜLTÜR YAYINLARI

Özdemir, üniversite olarak kültür yayınlarına da önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Son olarak ‘100. Yılında Millî Mücadele ve Bandırma Son Kurşun” isimli kitabımız basıldı. 2 bin adet bastırdığımız bu kitapta, bir süre önce düzenlediğimiz sempozyumdaki 50 hocamızın tebliği yer alıyor. Daha önce Mevlâna, Yunus Emre ve Ömer Seyfettin ile ilgili kitaplarımız da basılmıştı. Yine önümüzdeki günlerde, 2015-2023 tarihlerini kapsayan üniversitemizin tarihçesini anlatan bir yayınımız da elimizde olacak. Ayrıca elektronik ortamda yapılmış 20’ye yakın yayınımız da var.”

REKTÖRLÜK SÜREM DOLUYOR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, toplam 8 yıllık görev süresinin dolmakta olduğuna işaret ederek şunları aktardı:

“Rektörlük görevi konusunda uygulanan teamül, rektörlerin aynı üniversitede en çok iki dönem görev yapmalarıdır. Tabii ki Bandırma’daki görevimi sürdürmek isterim. Yeni dönem için YÖK’e rektörlük başvuruları önümüzdeki hafta başlayacak. YÖK, her üniversite için başvurular arasından üç isim belirleyip, sayın Cumhurbaşkanına sunacak. Sayın Cumhurbaşkanı, yeni rektörleri belirleyecek. Yüzde 90, rektörlük görevimi başka bir arkadaşıma devredeceğim. Onun da benden aldığı bayrağı daha yukarıya taşıyacağına inanıyorum.”  ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı