Rektör´den Çanakkale mesajı

Rektör´den Çanakkale mesajı

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir´in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü nedeniyle mesajı:

 

/resimler/2016-3/18/1845233889780.jpg

 ?18 Mart Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kahramanlığını ve vatanını savunmak için verdiği onurlu mücadelesini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir gündür. 7´den 70´e tüm vatandaşların ortak mücadelesi ile kazanılan Çanakkale Zaferi, Türk milletinin vatanı için aşamayacağı hiçbir engelin olmadığının en şanlı örneği olmuştur.

Çanakkale Zaferi kolay kazanılmamıştır? Tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen Şehit Şerife Bacı ve Seyit Onbaşı gibi birçok kahraman sayesinde milli mücadele ruhu üst düzeye çıkmış ve Anadolu´nun farklı bölgelerinden gelen yüz binlerce vatansever bu vatan için adeta tek vücut olmuştur. Ve 18 Mart günü Çanakkale Zaferi tarihteki şanlı yerini almıştır.

Bu şanlı zafer ile bağımsızlık ve özgürlüğümüzün, bölünmez bütünlüğümüzün korunması için vatanın her karış toprağının savunulacağı bir kez daha kanıtlanmıştır. Bizlerin de görevi, bize emanet olan güzel vatanımızı ve Cumhuriyetimizi aynı ruh ve anlayışla korumaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi´nin 101. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.?

                                              Prof. Dr. Süleyman Özdemir

                                       Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü



Anahtar Kelimeler: Rektör Çanakkale mesajı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false