Renktaşlardan müthiş mücadele

Renktaşlardan müthiş mücadele

19 Gençler liginde Erdekspor zorlu rakibi Etispor'u 2-0 ile geçti.




U-19 Erdekspor ; 2  U-19 Etispor ; 0

Stat; Ocaklar (Gonya)

Hakemler; Emrah Sarı * Kazım Küçüker * Gökhan Kuday *

U-19 Erdekspor; Barış **** Ali **** Zafer ** Ferhat **** Recep ** Serhat *** Ümit **( Alper **) Erdi *** Binehan **** (Sercan**) Ömer ** Kubilay *** (Kaan**)

Antrenör; Mehmet Gündoğan

U-19 Etispor; Nihat *** Hakan ** Ramazan ** (İlker **) Selçuk *** Özkan ** Ferdi **  Berker ** (Tolga**) Remzi ** Sercan ** Emre ** Hüseyin **( Ertuğrul**)

Antrenör; Adnan Süngü

Kırmızı kart; Dk.87  Remzi Etispor

Goller; Dk. 31 Binehan Dk. 89 Ali (Erdekspor)



U-19 gençler liginde bugün oynanan dört karşılaşmada 18 gol kaydedildi. Sarıköy'de oynanan iki karşılaşma da deplasman takımları lehine, Bandırmaspor Tayfunspor'u 8-0, Gönenspor Sarıköyspor'u 4-0 Manyas'ta oynanan karşılaşmada Çelikspor Manyas'ı 3-1 ve Ocaklar'da oynanan Erdekspor- Etispor mücadelesini Erdekspor 2-0 kazandı.

U-19 gençler liginde lig yükünü aldıkça takımların etki ve tepkisi de buna orantılı olarak iskelet bazında gerçek güçlerinin %100'nü sahaya sürmesine neden olduğu görüldü.

Bandırma manşet spor servisi olarak üç ayrı noktada oynanan karşılaşmalardan Ocaklar'da oynanan Erdekspor – Etispor mücadelesini sizler adına izledik.

Renktaşların zorlu mücadelesini  Erdekspor kazandı

Ligin ilk devresinde Sanayi stadında oynanan karşılaşmayı 4-3 kazanan Erdekspor bugün rakibi Etispor'u Ocaklar Gonya stadında konuk etti.

Futbol adına hava, saha ve zemin olağan üstü güzeldi. Sahaya Eti kırmızı, Erdek beyaz forma ile çıktı. Gelinen noktada ligin tamamlanmasına 4 hafta gibi kısa bir süre kalması takımların iskelet anlamında daha oturuşmuş sonuç ve skor anlamında maçın her an iki takım lehine sonuçlanacağı bir karşılaşma izledik.

Erdekspor  maça bir gün önce renklerine kattığı golcü Binehan ile çıktı. Bu farklılık ta Erdekspor'a maçı getirdi. Oyun 30 dakika karşılıklı ataklarla geçti bu arada her iki ekibin kalecisi gerek Nihat, gerekse Barış eldivenlerin hakkını verdi.

Bordo Beyazlı formaya veda ederek bir gün önce şehir takımı Erdekspor'a geçen Binehan Bandırmaspor altyapısı ile Eti müdafaasını bir hayli zorladı. Nitekim 31 dakikada Erdekspor çift forvet yüklendikleri Eti defansını aşmayı başardı ve topa son dokunun Binehan oldu. 1-0

Güçlü santraforlar, dikkatli defans oyuncuları her iki ekipte de bugün sıra dışı bir performansını izlediğimiz karşılaşmada Erdekspor'un karambol golü sonuç anlamında kırılma noktası oluşturmadı. Etispor yarı devrede soyunma odasına 1-0 yenik dönmesine karşın sergilediği oyunla mücadelesi Erdek'ten eksik değildi.

İlk yarının son dakikalarına doğru oyunun tansiyonu yükselse de karşılaşmanın orta hakemi Emrah Sarı kart göstermek yerine düdük ve ikazla oyunu yumuşatmak istemesi  ikinci yarı kıran kırana bir mücadele yaşanmasına neden oldu.

İlk yarıya nazaran daha sert bir oyun sergileyen iki ekipte maç sonrası sakatlık gözlenmemesi büyük şans oldu.

Hakem Sarı İlk yarı göstermekten imtina ettiği kartlarını 2.yarı sık sık gösterse de oyunu yumuşatması mümkün olmadı.

Final havası tansiyonunda geçen karşılaşmanın ikinci yarısının 80 dakikasında Hakem Sarı Etispor'un antrenörü Adnan Süngü'yü gereğinin üzerindeki müdahalesinden dolayı saha dışına çıkarttı.

Bu ayrıntılar haklı olarak maçın skoruna da etkili oldu. Eti defansı güçlü Erdek forvetine geçit vermese de çalınan düdükler ve topun dikildiği noktalar Eti adına karanlık dakikalar oldu.

Nitekim 87 Dakikada Kaptan Remzi'nin 2. Sarı kart ile oyun dışı kalması Erdekspor'u sonuca daha yakın taraf yaptı.

89 dakikada Etispor ceza alanı sol köşesi önlerinden kazanılan serbest vuruşu sağ bek ali kullandı. Tansiyonun yüksek olduğu anlarda kazanılan vuruş öncesi Etispor müdafaasının baraj hatasını iyi değerlendiren Ali defansın üzerinden düzgün bir vuruşla topu kaleci Nihat'ın uzanamayacağı noktaya bıraktı 2-0



















Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli