Terör saldırısını lanetlediler

Terör saldırısını lanetlediler

Terör saldırısını lanetlediler

Bandırma KAMU EMEKCİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU KAYSERİ DE DÜZENLENEN HAİN SALDIRIYI KINADI.

olarak 10 Aralık 2016 tarihinde, İstanbul Beşiktaş da, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri de gerçekleşen terör saldırılarını kınıyor, lanetliyoruz. Yaşamını yitiren polis asker ve sivillerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz..

    En son 10 Aralık´ta İstanbul Beşiktaş´ta ve Kayseri de yaşadığımız saldırılar ülkemizi her geçen gün daha fazla uçurumun kıyısına sürükleyen şiddet sarmalını yaratan politikaları sorgulamadan sadece kınamanın, lanetlemenin yetersiz kaldığını göstermektedir.

  Ne yazık ki Türkiye, hızla kaosun içine itilmekte, yaşam hakkını yok eden bir şiddet sarmalına mahkum edilmektedir. Biliyoruz ki artık bu ve benzeri saldırılara karşı yayınlanan kınama ya da lanetleme mesajları, yüreklere düşen ateşi söndürmemektedir. Kendi çocuklarına sırça köşkler kuranlar, yoksul çocuklarına ?şehitliği? reva görmekte; saldırıları, katliamları önlemek için çözüm üretmek yerine daha fazla gözyaşı akmasına neden olacak politikalardaki ısrarı sürdürmektedir.

    Toplum olarak hepimizin daha fazla şiddete, çatışmaya, gerilime değil,  demokrasiye, barışa, huzura,  ihtiyacı vardır. Ne her geçen gün içine daha fazla sürüklendiğimiz şiddet girdabı ne de daha fazla kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen politikalarda ısrar edenlerin bu kaos ortamını baskıcı-otoriter rejimin dayanağı haline getirmesi kaderimiz değildir.

     Artık yeter! ?Huzur Operasyonlarının huzur getirmediği, OHAL´in halimizi daha da beter hale getirdiği, kaostan en çok bahsedenlerin kaostan beslendiği, her saldırının rejim değişikliğine bahane için kullanıldığı, Ülkemizin her geçen gün daha karanlığa doğru evrildiği, gün geçtikçe toplumsal kutuplaşma ve karmaşanın hakim olduğu, yandaş medyanın iyice sefilleştiği bir ortam istemiyoruz. Bu terör, şiddet ve koos ortamının oluşmasında hiçbir sorumluluğu olmayan biz emekçiler, ne yazıkki sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyoruz. Ve bu ortamı yaratanların artık hesap vermeleri gerektiğine inanıyoruz.

    KESK olarak belirtmek isteriz ki, bu topraklar gözyaşlarımıza doymuştur. Huzur ve barış içerisinde demokratik bir yaşam, herkes için hayati öneme sahip temel bir ihtiyaçtır.

   Bir kez daha Saldırılarda yaşamını yitiren şehitlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor; hiç kimsenin can güvenliğinin tehdit altında olmadığı, toplum olarak barış ve huzur içerisinde kardeşçe yaşayabileceğimiz demokratik bir iklimin, ülkemizde ve coğrafyamızda  hızla inşa edilmesi için herkesi göreve çağırıyoruz.                                     Mustafa Kocataş

                                              Bandırma Eğitim Sen Başkanı

/resimler/2016-12/20/1827560391587.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli