Resifler`de gelişme olumlu

Resifler`de gelişme olumlu

Erdek`te Balık başka bahara








Erdek ve Ocaklar körfezinde Balık çeşitliliğinin artması noktasında yapılan Resifleme çalışmaları olumlu sonuç vermeye başladı.

Erdek Balıkçılar derneği Başkanı Ali Demirağ yaptığı açıklamada Resifleme çalışmasının olumlu sonuçlarını aldıklarını ancak şu anda gelinen noktanın yetersiz olduğunu söyledi.

Başkan Ali Demirağ bugün itibarı ile 100-200 kap arasında Balık çıkan körfezde yaz sezonu nedeni ile tüketime yetersiz kaldığını belirterek önümüzdeki günler yoğun nüfus artışı nedeni ile Ege`den Balık getirileceğini söyledi.


1960 yılında kurulan Erdek Balıkçılar derneği 60 dolayındaki üyesi ile yaptığı çalışma sonrası 100-200 kap arası Balık yakalandığını bunların arasında mevsim balığı olarak Tekir, İstavrit, Karagöz, Levrek çeşitleri olduğunu belirten Başkan Ali Demiray kendilerininde desteklediği Resif çalışmasının Balık üremesine büyük katkısı olduğunu, Erdek körfezinde yapılan çalışmaların gelecek yıllarda daha da artış göstermesini beklediklerini söyledi.

Başkan Demiray Erdek balık halindeki balık satışlarının doğrudan tüketiciye yönelik müzayedesinde ürünün bol olduğu zaman Balığın ucuz, Ürünün az olduğu günlerde Balığın pahalıya satıldığını söyledi.













Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli