RESİM SERGİSİ AÇILDI

RESİM SERGİSİ AÇILDI

Edremitli Emekli Öğretmen Ressam Hatun Kuşçu, Körfezde Yaşam” temalı ilk kişisel resim sergisini Edremit Ayşe Sıdıka Erke Müzesinde açtı. Kuşçu, Bu doğal güzelliklerimiz ile tarihi mekânlarımızı koruyup, gelecek kuşaklara bırakmalıyız” dedi.

Edremitli Emekli Öğretmen Ressam Hatun Kuşçu, “Körfezde Yaşam” temalı ilk kişisel yağlıboya resim sergisini Edremit Ayşe Sıdıka Erke Müzesi Sergi Salonunda Edremit Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ertaş’ın katılımı ile birlikte kurdelesini kestiler.                                                                                                           Ankara Gazi Eğitim Fakültesi Çocuk Eğitimi ve Gelişimi mezunu olan, yurtiçi ve yurtdışında 38 yıl eğitim hizmeti veren Emekli Öğretmen Ressam Hatun Kuşçu, ilk karma sergisini 2003 yılında İsviçre’nin Zürih kentinde Zürih Başkonsolosluğu öğrencileri ile birlikte açtı.                                                             

Bizi ve torunlarımızı barındıran Toprak Ana’ya daha çok şefkatli davranılmasını isteyen Ressam Kuşçu, “Edremit Körfezinde ve Türkiye’de her gün kirlenen ve yok olan doğal güzelliklerimiz var. Bu yok oluş karşısında bu eserlerimiz, bizim bir duyarlılığımızdır. Bu doğal güzelliklerimiz ile tarihi mekânlarımızı koruyup, gelecek kuşaklara bırakmalıyız” dileğinde bulundu.                                                      

“Bizde bu doğanın bir parçasıyız ve tanrının bize bıraktığı güzellikleri ve zenginlikleri birlikte paylaşmalıyız” diyen Kuşçu, Bu yaşamda iz bırakan tüm canlıların hayranı olduğunu söyledi.                                                                                

10 gün ziyarete açık olan “Körfezde Yaşam” adlı yağlıboya resim sergisinde yöreye ait yaşamın izlerinin sergilendiği sergide 32 eser yer aldı.                         

Büyük ilgi gören sergi açılışına Edremit Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Ertaş yanı sıra sanatseverler ve Edremitliler katıldı. ENVER DOLGUN



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli