``Resimlerle Kurtuluş Savaşı'nda Bandırma``

``Resimlerle Kurtuluş Savaşı

Bandırma Belediyesi'nin düzenlediği ‘'Kurtuluş Savaşında Bandırma ‘' adlı fotoğraf sergisi Cumhuriyet Meydanı'nda sanatseverlerle buluştu.






17 Eylül 2012 Bandırma'nın 90.Kurtuluş Yıldönümü nedeniyle  Bandırma Belediyesi'nin düzenlediği  ‘'Kurtuluş Savaşında Bandırma ‘' adlı fotoğraf sergisi Cumhuriyet Meydanı'nda sanatseverlerle buluştu.

Sedat Pekel açılışta yaptığı konuşmada,   Bandırmamızın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünde, bir dizi etkinliği vatandaşlarla paylaşmanın  tatlı gururunu yaşadığına dikkati çekerek, şunları söyled:

‘' Bunda en büyük pay sizlere ait. Hep söylüyorum. Kültür sanat etkinliklerimize sizlerin bu ilgisi  sevgisi, desteği olduğu sürece bir çok ili solladığımız gibi, bundan sonra da bunun üzerine daha çok sayı ekleriz.

Kurtuluş günleri,  Bandırmamızın gerçek anlamda düğünü, bayramı, şenliği .Bandırmamız özellikle  2 Temmuz 1920 de  ülkemiz topraklarının , önemli bir bölümünün işgal edildiği dönemde.Bandırmamız da işgale uğradı. Bandırma bu esaretten  2 yıl 2 ay 15 gün süren esaretten kurtuldu. Bunun mutluluğunu , heyecanının 90 yıldır kutluyoruz. Belki bir çırpıda gezeceğiniz şu fotoğraflar. İşgal öncesi Bandırma'yı, işgal yıllarını ve işgal sonrası Bandırma'dan kesitleri sizlere sunuyor.  Bunların çok önemli bir bölümü belediye arşivlerimizde mevcut.  Bir bölümünü de kendi arşivlerinde özenle koruyup,  koleksiyonlarında  toplayan arkadaşlarımızın fotoğrafları. İnşallah bunları kalıcı bir binada sürekli halkımızla buluşturmak suretiyle   tarihi yansımalardan ders alınmasını hem de bilgi sahibi olunmasının önünü açmak gibi bir görevimiz olduğunu düşünüyorum. İnşallah oluşturacağımız Kent arşiviyle de  bir çok konuda ilki başlatan bir yönetim olarak.  Bu konuda da üzerimize düşen görevi yapmanın mutluluğunu yaşayacağız.

29 fotoğraf bulunduğu sergi ilk gününde yüzlerce kişi tarafından gezildi.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı