Resmi ilan rantı cinayete neden oldu

Resmi ilan rantı cinayete neden oldu

Sakarya da Anadolu gazetesini denetlemeye gelen Basın ilan kurumu yöneticileri ile başka bir gazetecinin temsilcisi kurşun yağmuruna tutuldu.




Sakarya daki olayda 1 kişi öldü 3.kişi yaralandı.
Sakarya Basın İlan Kurumu (BİK)  Şube Müdürü ve 3 kişi denetledikleri bir gazetede silahlı saldırıya uğradı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da arasında olduğu 4 kişi, Anadolu gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz`ın silahlı saldırısı sonucu yaralandı. Devrim Ersin Özengin tüm müdahaleler rağmen kurtarılamadı.

BİK şube müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersin Özengin ile Yenisakarya gazetesinden temsilci olarak alınan Mustafa Süke ile birlikte şikayet edilen Akıncılar Mahallesi Büyükgeçit Sokak`taki Anadolu gazetesine denetim için gittiler.

BİK görevlileri ile Anadolu gazetesi İtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Uyumaz, BİK görevlilerine tabancasıyla birkaç el ateş etti. Saldırıda yaralanan BİK Şube Müdürü  Recep Bolat, kurum çalışanları Atılgan ve Özengin ile yerel gazete çalışanı Süke, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Toyotasa Acil Yardım Hastanesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. BİK Şube Müdürü Bolat ve Süke`nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Bu arada, olay yerine gelen Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin net bilgi olmadığını belirterek, soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Polis, otomobiliyle olay yerinden kaçan Uyumaz`ın yakalanması için çalışma başlattı.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı