Restorasyon tamamlandı

Restorasyon tamamlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Hizmet Binası olarak kullanılacak.

Tarihin derinliklerinde birçok amaçla kullanılan eski Bandırma Ortaokulu, Milli Eğitim tarafından boşaltılıp, Milli Emlak tarafından tasarruf hakkı Balıkesir Büyükşehir Belediyesine verilmesi ardından yaşanan tadilat süresi tamamlandı.

Anıtlar kurulu tarafından ön görülen klasik yapısına uygun planlar doğrultusunda onarılan eski Bandırma Ortaokulu, başarılı tadilattaki detayları ile göz kamaştırdı.

Bandırma'nın en müstesna yerlerinden Cumhuriyet alanı bölgesinde bulunan Bandırma Ortaokulu'nun aslına uygun olarak gerçekleştirilen tadilat sonrası Büyükşehir'in Bandırma Belediyesi karşısında bulunan bir odadan ibaret Güney Marmara Hizmet Binası bundan böyle burada hizmet verecek.

Bandırma Ortaokulunun muhteşem heybeti ile gün yüzüne çıkması, tasarruf hakkı Büyükşehir'de bulunan Cumhuriyet alanında da yeni bir düzenlemeyi zorunlu kıldı.

Yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Başkan Yücel Yılmaz tarihi yapısal dokuya uygun olarak yeni bir meydan düzenlemesini 31 Mart 2024 mahalli seçimlerine kadar hayata geçirmeyi düşündüğünü söylediği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: Restorasyon tamamlandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı