Ret oyunun nedenleri açıklandı

Ret oyunun nedenleri açıklandı

Erdek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim İlhan: ?Terminaller için mecliste toplu karar alınması son derece yanlış?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde yapılan oylamada, bu belediyeye ait 14 terminalin işletme, tadilat ve yapım işleri Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.´ye oy çokluğu ile devredildi. Oylamada, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, CHP´li Erdek Meclis Üyesi Canan Kırdar ve İYİ PARTİ Erdek Belediye Meclis Üyesi İbrahim İlhan, ret oyu kullandılar. İlhan, yaptığı yazılı basın açıklamasında neden ret oyu verdiklerini gerekçeleriyle açıkladı. İlhan´ın açıklamasını aşağıda sunuyoruz:

ERDEK´TE KONTEYNIR TERMİNALE RED OYU

?26.09.2019 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesine ait olan 14 terminalin işletme, tadilat ve yapım işleri Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.´ye devri gerçekleşmiştir.

Bu karara göre Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş.Susurluk,  Bigadiç ve Sarımsaklı´da yeni terminal, Erdek ilçesininde bulunduğu diğer 11 adet mevcut terminalde tadilat ve işletmesini devralmış bulunmaktadır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçtiği 2014 yılından beri Erdek terminalinin mezbeleliğine tüm Erdek halkı ve tatilciler şahit olmuştur. Biz Erdek´imize yakışır bir proje beklerken onaylanan bu karar bizi hayal kırıklığına uğratmıştır.

/resimler/2019-10/3/2147319193318.jpg

TERMİNALLER İÇİN MECLİSTE TOPLU KARAR ALINMASI SON DERECE YANLIŞ

Kapsamlı bir çalışma olmadan meclise sunulması hatalı, Proje yok ne yapılacağı belli değil, 14 Terminalin topluca meclis gündemine gelip oylamaya sunulması son derece yanlış bir karar olmuştur.  Her Terminalin tek tek mecliste irdelenip oylamaya sunulması gerekmekte idi.  Çünkü her terminalin mevcut durumu birbirinden farklılıklar içermektedir. Örneğin Susurluk, Bigadiç ve Sarımsaklı Terminali sıfırdan yapılacağından bu oylama tabii ki oy birliği ile çıkardı. Diğer ilçelerde durum farklılıklar göstermektedir. Kendi ilçemizi örnek verecek olursak Erdek İçin oylanıp kabul edilen durum aynen şöyledir:

Mevcut otogar binası yıkılıp, yandaki yeni alana yapılacak (Konteynırların bulunduğu alan) ve ayrılan tahmini rakam 200.000,00 TL.,plaka tanıma ve yıkama otomasyonları içinde153.500,00 TL. Yani 5,5 yıldır şu otogarımız düzenlensin Erdek´e yakışır bir otogarımız olsun diye beklerken karşımıza çıkan rakam 353.500,00 TL. gibi komik bir bütçe olmuştur. Tabii ki biz bu durumu kabul etmeyerek red oyu verdik.

/resimler/2019-10/3/2149223258132.jpg

YERİ UYGUN DEĞİL

Modern şehircilik anlayışında terminal binaları şehrin dışında en uygun yere konuşlandırılır. Yaz sezonunda Erdek´teki trafik karmaşası herkesin malumudur. Bunlar hiç irdelenmeden,proje oluşturulmadan,oldu bitti´ye getirerek formaliteden işlem yapılması sağlıklı bir sonuç getirmeyecektir.

Turizm ilçelerinde çok önemli olan terminaller bu kadar basit bir hazırlıkla meclise geliyorsa, sonucuda başlangıcı gibi biter.

/resimler/2019-10/3/2150192009138.jpg

HUKUKİ SORUNLAR 1 AY İÇİNDE BAŞLANIP 12 AY İÇİNDE BİTİRİLECEK.

Mevcut 11 terminalin içinde büfe, otobüs yazıhanesi ve çeşitli işyerleri çalışır durumdadır. Kira süreleri devam eden bu işletmelerin en az zarar görmeleri açısından tahliyelerinasıl planlanmıştır, ne kadar zaman alacaktır?

Tahliyesi gerçekleşen işletmecilere tekrar bir hak verilecekmi, ya da 2886 sayılı İhale Kanunu mevcut işletmeciler için de geçerli mi olacak?

PARTİZAN DÜŞÜNCELER HASTALIKLI DÜŞÜNCELERDİR

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz´ın yıllarca özlediğimiz iyimser ve yapıcı davranışları bizlere umut olmuş ve karşılığını da bulmuştur. Bizim sadece Erdek için değil Balıkesir´in her bölgesi için alınan kararlarda bakış açımız bölgenin menfaati ve halka hizmettir. Bundan önceki 5 yıllık dönemde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, belediye şirketleri ile birlikte 2,5 milyar TL. borçyükünün altına girmiştir. Her ilçede bu borç yükünden nasibini almıştır. Aynı hataların yapılmaması için mücadelemiz sürecektir.? ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: oyunun nedenleri açıklandı
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli