Rotary gazetecileri ağırladı

Rotary gazetecileri ağırladı

BGC başkan yardımcısı Ozan Ertuğrul: ?Bandırma´da çalışan gazeteci emeğinin karşılığını alamıyor?

Bandırma Rotary Kulübü, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? ile ilgili olarak Bandırma yerel medya çalışanlarını konuk etti.

Eken Prestige Oteli´ndeki yemekli toplantıda, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti(BGC) 2. Başkanı Ozan Ertuğrul, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nün doğuşu ve bugünlere geliş aşaması ile Bandırma basınının bugünü ve geleceği hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Bandırma´daki yerel basının bitmekte olduğunu vurgulayan Ertuğrul, şu değerlendirmede bulundu:

?Bandırma basınında emeğin karşılığı yok. Yerel basında görev yapan bir gazetecinin aldığı para ile evini geçindirmesi olanaksız. Bu nedenle çoğu gazeteci çalışamıyor. Çalışsa bile emeğinin karşılığını alamıyor. Bu yüzden zaman zaman kendi alanımızın dışında, başka işlere de yönelmek zorunda kalıyoruz. Ne yazık ki, tünelin ucunda ışık da gözükmüyor.?

Gazeteciliğin özveri isteyen bir meslek olduğuna işaret eden Ertuğrul, ülkemiz medyasında 12-13 yıldır otosansür uygulandığının altını da çizerek, ?İşte günümüzde çalışan ve çalışamayan gazetecilerin durumu budur? dedi.

/resimler/2019-1/10/0007355564926.jpg

Konuşmasının ardından Bandırma Rotary Kulübü Başkanı Halit Emiroğlu, gazeteci Ozan Ertuğrul´a, günün ansına teşekkür belgesi verdi.

/resimler/2019-1/10/0005129624235.jpg

ALİ DÜLGER´E MESLEK YÜKSEK YÜKSEL ÖDÜLÜ

Gecede, emekli resim öğretmeni-ressam Ali Dülger´e de ?Meslek Yüksek Ödülü? verildi.

1973-1995 yılları arasında Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nde resim öğretmeni olarak görev yapan, emekli olduktan sonra kendi kurduğu atölyede resim çalışmalarına yönelen Dülger, ödülünü başkan Emiroğlu´nun elinden aldı.  Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Rotary gazetecileri ağırladı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false