Rotary Avusturalyalı dostları ağırlıyor

Rotary Avusturalyalı dostları ağırlıyor

5 Kişilik Avusturalya heyeti Bursa`dan başladıkları 1 aylık Türkiye programlarının 2.durağında Bandırma ya geldiler.




5 Kişilik Avusturalya heyeti Bursa`dan başladıkları 1 aylık Türkiye programlarının 2.durağında Bandırma ya geldiler.

Uluslararası kimliğe sahip Bandırma Rotary kulübü her yıl olduğu gibi bu yıl da  Uluslararası konuklarına ev sahipliği yapıyor.

Son 2 yıldır uzak kıta Avusturalyalı  konuklarını ağırlayan Bandırma Rotary kulübü Anzak dostları için Eken Prestij otel`de düzenlediği resepsiyonda tüm üyeleri ile bir araya geldi.

Dönem Başkanı İlkay Pireci`nin çalışmalarına ilişkin kısa bir bilgi sunumu ardından Anzak konuklar kendilerini ve ülkelerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Gecede konuşma yapan eski Guvernör Ali Bor ise Türkiye ile Avustural ya adası arasındaki dostluk bağlarının savaş alanlarından geçtiğini ve bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluş mücadelesi verdiği Çanaklalede süngü süngüye savaştığı Anzak`ların anıt heykelini diken barışçıl ve demokratik bir ülke olduğunu söyledi.

Avusturalyalı konuklar ise Çanakkale savaşlarının kendilerine verdiği ders ile İngiltereye bağlı İngiliz değil, Avusturalyalı Anzak olduklarını öğrenmelerine neden olduğunu belirtiler.

Karşılıklı bayrak alışverişi ile süren gecede Anzak konuklar Bandırma daki temasları ardından Çanakkaleye geçerek burada düzenlenecek Anzak törenlerine katılıp, daha sonra Türkiyedeki diğer Rorat kulüplerine konuk olmak sureti ile Türkiyeyi tanıma fırsatı bulacaklar.



Bandırma Rotary kulübü 30 yaşında

22 Nisan 1983 yılında kurulan Bandırma Rotary kulübü 30.yaşını pasta keserek kutladı.
Eken Prestij otel`de Avusturalyalı konuklarında hazır bulunduğu resepsiyonda düzenlenen yaş günü, üzerinde 30. yazan pastanın kesilmesi ile kutlandı.

Bandırma Rotary kulübünün 22 Nisan 1983 teki kurucuları arasında bulunan Veteriner hekim Erhan Güvenç, Diş hekimi İlker Pozan, İş Adamı Hayri Erdem tebrikleri kabul etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli