Rotary, övgü aldı.

Rotary, övgü aldı.

Bandırma Rotary kulübüne konuk olan 2440. Bölge guvernörü Mecit İsce 8 ilde yeniden Polio aşısı başlattıklarını söyledi.

Bandırma Rotary Kulübü, Eken Pestij otelde gerçekleştirdiği Kulüp asamblesinde tanınmış emekli ahçılardan Mehmet Aslan`a meslek başarı ödülü verdi.

Belediye Başkanı Dursun Mirza, Rotary 2440. Bölge Guvernörü Mecit İsce ve bölge temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda projeler anlatıldı.

Bandırma Roraty kulübünün 1554. Olağan toplantısına konuk olan 2440. Bölge Guvernörü Mecit İsce, Kulüp asamblesini gerçekleştiren Bandırma Rotary kulübünden özgü ile bahsederken, 1989 yılında Uluslararası Rotary tarafından başlatılan Polio, çocuk felci aşısı projesinin Suriyeli göçmenler nedeni ile Güneydoğudaki 8 ilde yeniden başlatıldığını söyledi.

2440. bölge guvernörü İsce, Gerek uluslararası Roraty’nin, gerekse bölgelerin önemli projelere el attıklarını ancak bu yılın felaketi Soma’nın Rotary’de öncelik kazandığını vurgulayarak yeni yapılan Soma hastanesinin 12 ameliyathanesinden, 10’una mali değeri 70 bin dolarlık Kamsitör dönüşümlü hasta elektrolarını bağışlamayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Rotary 2440. Bölge Guvernörü İsce,’’Polio, Uluslararası Rotary 1989 yılından beri özellikle üzerinde durduğu ve Dünya Rotary’sinin 2 milyar dolar harcadığı en önemli projelerden bir tanesi, Proje Türkiye’deki mücadele için 87 milyon dolar harcamıştı. Biz Polio’dan arındırılmış mutlu ülkelerden birisiyiz. Dünyada şu anda Pakistan, Afganistan ve Nijerya’da görülüyor. Son günlerde Türkiye ye Suriye’den gelen göçmenler nedeni ile Güney Anadolu’da görülen çocuk felci Polio’dan dolayı Güneydoğu Anadolu’da 8 ilde ikinci kez Polio aşısı yapılarak 50 bin dolar harcandı.’’ Dedi.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı