Rotary´de ilk kadın başkan

Rotary´de ilk kadın başkan

Rotary bayrağı Fatma Sibel Salı´da

Bandırma Rotary Kulübü´nün tarihinde ilk kadın başkan görevine başladı. Halit Emiroğlu, görevini CHP´nin Bandırma belediye meclis üyeliği görevini de yürüten Fatma Sibel Salı´ya devretti.

Salı, böylece 1983 yılında kurulup hâlen 27 üyeye sahip bulunan Bandırma Rotary Kulübü´nün ilk kadın başkanı oldu.

Bandırma Rotary Kulübü´nün 2019-2020 döneminde, Salı´nın başkanlığındaki yönetim kurulunda saymanlık görevini Erdoğan Çıkrıkçı, sekreterlik görevini Serhat Akkaya yürütürken, yönetimde ayrıca Mert Doğru ve Halit Emiroğlu bulunacak.

Rotary Kulübü´nün yeni başkanı Fatma Sibel Salı, Rotary´nin, 1905 yılında dünyanın ilk sivil hizmet kuruluşu olarak, ?Kendinden önce topluma hizmet? sloganıyla çalışmaya başladığına dikkati çekti. Önümüzdeki bir yıllık görev süresi içinde yeni projelerle hizmet üretmeye çaba harcayacağını vurgulayan Salı, ?Rotary´in amblemi olan çark, 24 bölümden oluşuyor. Ben bunu 24 saat topluma hizmet olarak algılıyorum. Aldığım bayrağı bir adım daha ileriye götürmek, Rotary algısını ve farklılığını artırmak istiyorum. Bu hedef doğrultusunda, ekibimle birlikte bu dönemin ?Rotary, dünyayı birleştirir´ sloganına uygun çalışacağız? dedi.

Geceye katılan 2440. Bölge Guvarnörü Fatih Akçiçek, bu yıl hizmet sloganının ?Rotary, dünyayı birleştirir? olduğunun altını çizerek, görevine başlayan Fatma Sibel Salı´ya başarılar diledi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da konuşmasında, Rotary Kulübü´nün, iyilik, güzellik ve yararlı hizmetleriyle tanınan bir sivil toplum kuruluşu olduğuna işaret etti.

Gecede Bandırma Rotaract Kulübü Başkanı Yağmur Kırcı da görevini Pelin Sezgin´e devretti.  ÖNDER BALIKÇI

/resimler/2019-6/27/1112581969334.jpg



Anahtar Kelimeler: Rotary kadın başkan
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli