RTÜK`ten uyarı: Bütün televizyonlar çöpe

RTÜK`ten uyarı: Bütün televizyonlar çöpe

RTÜK Başkanı Davut Dursun, 2015 yılının ilk yarısında Türkiye`nin tamamen sayısal yayına geçeceğini ve analoğ yayınların kapatılacağını söyledi.



Radyo
ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun yaptığı açıklamada, sayısal yayıncılık konusunun medya sektörünün en önemli konularından biri olduğunu söyledi.


Türkiye`nin sayısal yayıncılık konusunda önemli bir noktada bulunduğunu anlatan Dursun, sayısal yayıncılığa geçiş sürecinin hızla devam ettiğini kaydetti.

Dursun, artık televizyon üreticilerinin de sayısal yayınları alabilecek televizyonları piyasaya sürmesi gerektiğini dile getirerek, "2015 yılının ilk yarısında Türkiye tamamen sayısal yayına geçecek, analog yayınlar kapatılacak.

Sayısal yayınla birlikte ülkemiz kaliteli bir yayınla tanışacak. İzleyiciler açısından mobil yayın alma imkanı ortaya çıkacak. Uluslararası sorumluluklarımızı da yerine getirmiş olacağız. Bir bakıma teknik dönüşüm de gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

"MEVCUT TELEVİZONLAR SAYISAL YAYINLARI ALMAYA UYGUN DEĞİL"

RTÜK Başkanı Dursun, Türkiye`deki mevcut televizyonların sayısal yayınları almak için gerekli özelliklere sahip olmadığını ifade etti.

Sayısal yayınları izlemek için iki alternatif olduğunu aktaran Dursun, şöyle devam etti:

"Şu anda evlerimizde yayın yapan televizyonların sayısal yayın yapabilme özelliklerine sahip olmadıklarını söylemem gerekir. Sayısal yayınları izleyebilmek için iki alternatif var.

Ya sayısal yayınları alabilecek nitelikte televizyon alacaksınız ya da eski televizyonlarınıza küçük bir aparat takarak bu yayınları alabilecek özelliğe dönüştüreceksiniz. `Set Top Box` diye bilinen 30-40 liralık bir aparat bu. Biz bu konuda bütün hazırlıkları tamamladık."






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false