Rüzgar kızlardan kucak dolusu madalya

Rüzgar kızlardan kucak dolusu madalya

TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU, TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ VE TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG)  Atletizm Finalleri 04-05 Nisan 2105 tarihlerinde Adana'da yapıldı.

Müsabakalar Yüksek Atlama, Gülle Atma, 100 m., 3 Adım Atlama, Cirit Atma, Uzun Atlama, 300 m., 1500 m., 2000 m., 800 m., 4×100 ve 100 m. Engelli kategorilerinde yapıldı.

Yarışmalara Balıkesir kafilesi ile katılan, Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN'ın sporcuları final yarışlarında büyük başarılara imza attılar. 7 sporcudan oluşan Balıkesir takımının 4 tanesi Erdek 18 Eylül Ortaokulu öğrencilerinden oluşmaktadır. Erdekli sporculardan Nil Uzer yüksek atlama dalında, Hilayda Arslan 4x100 Metre bayrak yarışında, Efsa Bulut cirit atma dalında ve Sena Kaynar da gülle atma dalında mücadele ettiler.

Sporculardan Nil Uzer Yüksek Atlama Türkiye Üçüncüsü olurken, Hilayda Arslan'da 4x100 Metrede Türkiye Şampiyonu olmuştur. Takım olarak da 81 il içerisinde Türkiye İkincisi olmayı başarmışlardır. Birinciliği İstanbul'a kaptıran atletlerimiz ikincilik kupası ve madalyaları ile turnuvayı bitirdiler.

Niyazi Gülhan yaptığı açıklamada; Takım olarak Türkiye Birinciliğini kıl payı kaçırdıklarını, geçen yıl yarı finallerden çıkamadıklarını ama bu yıl finallere kadar çıktıklarını ve önemli bir başarı kazandıklarını dile getirdi. Sporcularımdan Nil Uzer'in yüksek atlamada Türkiye Üçüncüsü olması, Hilayda Arslan'ında 4x100 Metrede Türkiye Şampiyonu olması kesinlikle tesadüf değildir. Bu başarı uzun yıllar sarfedilen emeklerin bir karşılığıdır. Önümüzde kulüp ve okul yarışları olmak üzere çok sayıda yarış yer almaktadır. Amacımız her zaman söylediğimiz gibi sadece yarış değil; amacımız çocuklara güzel bir gelecek hazırlamak, Erdek'te başlayıp Balıkesir'de ilerleyen ve Türkiye geneline dağılan atletizm ivmemizi daha üst noktalara taşımaktır. 60 kişiden oluşan takımımızı incelediğimiz zaman Erdek'teki bütün okullardan öğrenciler mevcuttur. Yıllardır yakaladığımız bu ivme giderek büyümektedir. Tabiî ki bu sportif ve kültürel olayın yaygınlaşmasında ve tanınmasında siz değerli basın mensuplarının tanıtıcı rolü çok büyüktür. Bu konuda sizlerede ayrıca teşekkür ederim."

"Şu an takımımızda sizlerinde bildiği gibi 2020 Olimpik Milli Takım Kamplarına davet edilen ve gözlem altında olan sporcularımız vardır. Biz yükümüzün ağır olduğunu, ülkemiz için sorumluluğumuzun çok fazla olduğunu biliyoruz. Bu yükü taşımamızda bizlere yardımcı olan başta Kaymakamımız Sayın Mustafa Demirelli'ye, İlçe Spor Müdürümüz Sayın Erdem Eren'e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Ceylan'a ve bizlerden gülen yüzlerini esirgemeyen tüm Erdek Halkına sonsuz teşekkür ederim."

 



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false