SABAHATTİN ALİ DOĞUM GÜNÜNDE EDREMİT’TE ANILDI

SABAHATTİN ALİ DOĞUM GÜNÜNDE EDREMİT’TE ANILDI

Türk edebiyatının unutulmaz yazarı Sabahattin Ali doğum gününde, bir dönem yaşadığı Edremit’te anıldı.

Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen eserleri çok satanlar listelerinde yer almaya devam eden Türk edebiyatının unutulmaz yazarı Sabahattin Ali, doğum gününde bir dönem yaşadığı, eserlerine konu olan Balıkesir’in Edremit ilçesinde anıldı. Edremitliler Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda heykelinin bulunduğu ve adının verildiği parkta anma töreni düzenlendi.

Edremitliler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Semra Arvış, “Doğum günleri önemledir. Ama Sabahattin Ali gibi bir değerin doğumu çok daha önemlidir. 113 doğum gününde Sabahattin Ali’yi rahmetle, özlemle anıyoruz” dedi.

Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Edremit Belediyesi olarak ünlü yazarın Edremit’te yaşadığı evin tadilatının yapıldığını vefat günü olan 2 Nisan tarihinde büyük bir törenle anılacağını ifade etti. Başkan Yardımcısı Tunçer, “Sabahattin Ali’nin doğum günün kutlamak için bir araya geldik. Sabahattin Ali’nin Edremit’te yaşadığı evin tadilatını son hızı ile devam ediyor. Bundan sonra Edremit topraklarında yaşamış, çocukluğunu burada geçirmiş, ülkemizin ve dünyanın değerli şair ve yazarlarından Sabahattin Ali’yi ölümsüzleştirmek adına çok büyük adımlar atacağız. Belediye Başkanımız Selman Hasan Arslan’ın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda kaybettiğimiz gün olan 2 Nisan tarihine programımızı yetiştiriyoruz. Bu topraklara adını yazdıran, bu dağlarda isyanı ateşleyen şiirlerin ve sözlerin yaratıcısı Sabahattin Ali’nin doğum günü kutlu olsun diyorum. Sevgi ve saygıyla anıyorum” dedi.

Törene katılan CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Belediye Meclis Üyeler, Edremitliler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Semra Arviş ve vatadaşlar ünlü yazarın heykeline çiçekler bıraktılar.

Akşamda Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi’nde “Sabahattin Ali romanları, şiirleri ve Edremit” konulu söyleşi gerçekleştirilecek.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli