SADIK GÜLTEKİN’DEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA HAYATİ UYARILAR

SADIK GÜLTEKİN’DEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA HAYATİ UYARILAR

Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi, Eğitim Uzmanı, Yazar, Tv Programcısı Sadık Gültekin’i öğrenciler ve veliler ile buluşturdu.

Gültekin: “Gençler, Allah aşkına ‘sınav zor, şartlar zor’ demeyin. Onurlu ve ahlaklı olduktan sonra her meslek iyidir. Yeter ki siz neyi yapmak istiyorsunuz, hangi mesleğe yatkınsınız bunu fark edin, gerisi önemli değil. Türkiye’nin en kötü üniversitesine de gitseniz eğer kendinizi geliştirirseniz, diğer mezunlardan farklı özellikler kendinize eklerseniz ne okuduğunuz üniversitenin adının ne de o diplomada yazan notun bir önemi yok” dedi.

 

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında düzenlenen etkinlik Bandırma Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlendi. Etkinliğe Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Şube Müdürleri İhsan Parlak ve Ercan Güler, Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Obuz,  öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY MÜCADELE

En son 20 yıl önce Bandırma’da seminer verdiği söyleyen Gültekin, 32 yıldır eğitim camiası içinde olduğunu belirtti. Gültekin: “Bu süreçte sınavların yalnızca adı değişti. Sınavların adı değişiyor, çeşidi değişiyor ama değişmeyen tek şey mücadele… Mücadele değişmiyor.” dedi.

Yaşamdan örneklerle sunumunu yapan Gültekin imkânsızlıklar içinde büyük başarılar elde eden öğrencilerin hikâyelerini dinleyicilerle paylaştı. Gültekin: “Gençler, Allah aşkına ‘sınav zor, şartlar zor’ demeyin. Hiçbirinizin hayatı 2011 Türkiye Birincisi Menekşe Okyay’dan kötü olamaz.” diyerek Okyay’ın başarı öyküsünü anlattı. Kendisine yıllardır en iyi üniversiteyi ve en iyi meslekleri soranlar olduğunu belirten Gültekin: ”Onurlu ve ahlaklı olduktan sonra her meslek iyidir. Yeter ki siz neyi yapmak istiyorsunuz, hangi mesleğe yatkınsınız bunu fark edin. Gerisi önemli değil, Türkiye’nin en kötü üniversitesine de gitseniz eğer kendinizi geliştirirseniz, diğer mezunlardan farklı özellikler kendinize eklerseniz ne okuduğunuz üniversitenin adının ne de o diplomada yazan notun bir önemi yok” dedi.

ASLAN: HEPİMİZ İÇİN ETKİLEYİCİ BİR SUNUM OLDU

Etkinliğin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan katılımından dolayı Sadık Gültekin’e teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. “Sadık Hocama bu güzel, etkileyici sunumu için teşekkür ediyoruz. Hepimiz çok şey öğrendik, inanıyorum ki öğrencilerimiz için de yeni ufuklar açıldı. Sadık Hocamı da bir 20 yıl daha bekletmeden en kısa zamanda yeniden aramızda görmek istiyoruz” dedi.

BANDIRMA GAZETECİLER CEMİYETİNDEN BANDIRMA VAPURU HEDİYESİ

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ozan Ertuğrul da Sadık Gültekin’e Bandırma Vapuru maketi hediye etti. Gültekin ile tanışıklıklarının 11 yıl öncesine dayandığını belirten Ertuğrul: “Üniversitemin tanıtım ekibinde görevli bir öğrenciydim ve Sadık Hocamla o zaman tanışmıştım. İlk sunumumu izlediğinde beni tebrik etmiş ve NTV’de staj teklif etmişti. Onun sayesinde NTV Radyo’da verimli bir staj geçirdim. Sonra da hep takip ettim. Bugün burada anlattıkları doğru, ben yaşadım ve hala yaşıyorum. Umarım sizler için de bir rehber olur” dedi. Gültekin yıllar sonra gerçekleşen bu karşılaşmadan çok mutlu olduğunu belirterek “Bir insanın ne olduğunu, öğrenmeye açık mı, istekli mi, yeteneği var mı artık 5 saniyede anlayabiliyoruz; Ozan konusunda da yanılmamışım. Yıllar sonra yeniden karşılaşmaktan çok mutlu oldum” dedi.  Ozan ERTUĞRUL



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli