Şafak Pavey:Belediye Başkanlığı`na aday değilim

Şafak Pavey:Belediye Başkanlığı`na aday değilim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı`na aday olacak haberlerini Twitter hesabından yalanladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey İstanbulBüyük Şehir Belediye Başkanlığı`na aday olacak haberlerini Twitter hesabından yalanladı.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan YardımcısıŞafak Pavey basında çıkan haberlere Twitteradresinden şu açıklamayı yaptı:

Şafak Pavey, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "İBB Adayı olduğum haberine gösterilen ilgi ve sevgiye çok teşekkür ediyorum. Komplocuların hastalıklı iştahlarını kestiğim için üzgünüm ancak İstanbulBelediye Başkanlığı’na aday olduğum haberleri yanlışve bilgim dışındadır. Kesinlikle aday olmadığımı açıklamak isterim" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuyla ilgili soru üzerine "Kardeşimizdir, Şafak Pavey`in öyle bir talebi varsa hepimiz çok mutlu oluruz.Bizim genel başkan yardımcımızdır, kendisine de çok yakışır. Ama şu anda ne gündemimizde olmuş, ne de böyle bir şey konuşulmuştur. Şafak hepimizin gönlündeki şafaktır" dedi.

Bilindiği üzere Uğur Dündar Kanal +1`de yapmış olduğu açıklamada Şafak Payev`in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağını açıklamıştı.

ŞAFAK PAVEY KİMDİR

Şafak Pavey ( 10 Temmuz 1976, Ankara) Türk diplomat, siyasetçi. Ayşe Önal`ın kızıdır. Erzurumludur.

Londra Westminster Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü`nü bitirdikten sonra yüksek lisansını London School of Economics`de tamamlamıştır. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve giriş seviyesinde Arapça, Farsça bilmektedir. Uluslararası işaret diliyle de konuşabilmektedir.

Birleşmiş Milletler`deki Engelli İnsan Hakları Sekreterliği görevini bırakarak 15 yıl sonra Türkiye`ye geri dönmüş,

12 Haziran 2011 seçimlerine girip Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. bölge 5. sıradan milletvekili seçilmiştir.

İsviçre Zürih`te, Cenevre Üniversitesi`nde sanat eğitimi aldığı dönemde tekerlekli sandalyedekibir arkadaşını trene bindirmeye çalışırken geçirdiği bir kaza sonucu sol kol ve bacağını kaybetmiştir. Buna karşın yaşama sevincinden, gücünden hiçbir şey kaybetmemiş, bu duruşu ile Zürih Üniversite Hastanesi’n detez konusu olmuştur.

Bu çalışma kitap olarak yayımlanmıştır. Türkiye-Güney Kore Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi ve Türkiye-Norveç Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekilidir. 30 Temmuz 2012 tarihi itibariyle Cumhuriyet Halk Parti Merkez Yönetim Kurulu`nda Doğa Hakları ve Sosyal Poltikalardan sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yürütmektedir.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false