"Sağ olasın başkan..."

Bandırma'da SS. Küçük Sanayi Sitesinin 31 yılık yol sorununu Başkan Tolga Tosun çözdü

Bandırma'nın kent merkezindeki keşmekeşliğinden kurtulup, kendine özgü müsatakil bir sanayi kurulmasına ilişkin Kooperatif kurulması, yer tahsisi, Bakanlıklardan ödenek sağlanması gibi prosedürlerin tamamlanması, inşaatların başlaması, ve küçük sanayi sitesi ortaklarının bir site altında kendi işyerlerine sahip olması 20 yılı aşkın süre aldı.

İlk işyerlerinin 1990 da teslim alındığı Bandırma Küçük sanayi Sitesinde, 2 etap, 3. etap ve 4 etap bigi bir birini izleyen yeni işyeri yapımı ve tesliminin ardından yaklaşık 31 yıl geçti.

Bu süre içinde Hasan Sur, Sedat Pekel, Durgut Ergin, Halil Ünlü, M. Cemal Öztaylan, Recep Eraydın, Sedat Pekel, Dursun Mirza görev aldı.

Ancak Küçük Sanayi Sitesinin günlük rutin beklentilerinin ötesine geçip, Sanayi sitesinde 1300, 1302 ve 1316 sokaktan oluşan 3 ana caddenin 4.sü olan 1324 sokak'ı açmak, sanayi sitesine eklemek ve kapalı bulunduğu için çevre esnafına verdiği zarar hep göz ardı edilmişti.

Yağan yağmurlarda milyonluk makineleri su altında kalan esnafın uykusuz gecelerinde yağmur yağmasın diye dua ettiği çoluk çocuğu, Başkan Tolga Tosun'un ummalı bir çalışma sonucu Küçük Sanayisitesi ekonomisine kazandırdığı 1324 sokak ile korkulu rüyaları sona erdi.

Başkan Kemal Şimşek "Tolga Başkan sözümüzü ikiletmedi."

SS. Küçük Sanayi Sitesi Koopratif Başkanı Kemal Şimşek, 1324 sokak'ın sanayiye kazandırmasına ilişkin görüşlerini yansıttığı Manşet kameralarına şöyle seslendi.

"Kapalı bulunan 1324 sokağın kimlere zararı olduğunu bilmiyorduk, Burada mağduriyet yaşayan esnaf arkadaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıya vakıf olduğumuzda, konuyu Tolga Başkan'a aktardık, sağ olsun bizi ikiletmedi, yapılan inceleme ve planlama sonucu Sanayi Sitemizin en önemli 3 caddesine 1324 sokağı katarak hem bu bölgedeki esnafın önünü açtı, hemde yolun kapalı olmasından kaynaklanan sel baskını olumsuzluklarını ortadan kaldırdı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.

Sanayi Esnafı Murat Parlak,"Hizmeti geçenlere minnettarız."

SS: Bandırma Küçük Sanayi sitesinde 1324 sokağın açılması ile korkulu rüyaları sona eren Murat Parlak, "Allah kendilerinden razı oldu, her yağmur yağdırğında çoluk çocuk sabahladığımız işyerimizde artık rahatlıkla başımızı yastığa koyup uyuyabiliyoruz." dedi.

SS. Küçük sanayi Sitesi esnafı Sezer Balkız ise, "Sanayimiz yapılırken günün şartlarına göre kot farkı göz ardı edilmiş, böyle olunca da Kayacık üzerinden gelen dere, yağmur taşkınları ile işyerlerimizin içine doluyordu. Birçok elektronik cihazımız hurdaya çıktı, hem maddi hemde manevi olarak yıllarca sıkıntı çektik, Allah biliyor ya artık pekte umudumuz kalmamıştı. Site Kooperatif başkanımız konuya el attı, Sağ olsun Belediye başkanımız yıllar sonra sesimize kulak verdi. Artık korkulu rüya görmüyoruz. Allah kendilerinden razı oldun, Hem Belediye Başkanımız hemde Fen işleri ekipleri özverili bir çalışma ile bzilerin mağduriyetini giderdiği gibi, Sanayimizin ihtiyacı olan 1324 sokağı hizmete soktular." dedi.



Anahtar Kelimeler: " olasın başkan..."
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı