Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 3 yeni birim törenle hizmete açıldı

Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi

Tıp Bayramı ile aynı gün Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine Radyoloji Bölümü, Anjiografi Ünitesi ve Göz Poliklinikleri açıldı.





Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi`nde  eğitim gören doktor adayı 63 öğrenciye,
mesleğe girişin simgesi beyaz önlükleri Vali Yılmaz Arslan`ın katıldığı törenle giydirildi.


14 Mart Tıp Bayramı`na denk getirilen beyaz önlük töreninde heyecanlı oldukları gözlenen öğrenciler, mutluluklarını öğretim görevlileri ve aileleriyle paylaştı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında açılan fakültede 159 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Rektör ALKAN Aileleri tarafından bizlere emanet olarak gönderilen öğrencilerimizi önce iyi birer birey ve vatandaş, sonra da donanımlı hekimler olmaları adına, Üniversite yönetimi olarak tüm imkanları seferber etmekteyiz. Mesleklerine ilk adamlarını atacak öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Törende konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, Türkiye'nin en parlak tıp eğitim kurumları arasında seçkin bir yer alacağına inandığını ifade ederek, Ülkemize ve insanlığa hizmet etmenin kıvancını yaşıyoruz.  Çağdaş ve kaliteli bir tıp eğitim kurumu olarak Balıkesir Tıp Fakültesi kısa zaman içinde şehrimizin gurur kaynağı olacak” şeklinde konuştu.

Hekim adaylarına beyaz önlükleri Vali Yılmaz ARSLAN, Belediye Başkanı İsmail OK, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş ve fakülte öğretim üyeleri ve törene katılan konuklar tarafından giydirildi.


Tıp fakültesi sağlık,uygulama ve araştırma hastanesi`nde 3 yeni bölüm hizmete girdi.


Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde aynı gün 3 yeni birim törenle hizmete açıldı

Açılış törenine, Vali Yılmaz ARSLAN, Belediye Başkanı İsmail OK, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, Başhekim Prof. Dr. Ali Engin ULUSAL, akademisyenler ve hayırseverler katıldı.

Tıp Haftasını kutlayan Vali Yılmaz ARSLAN, Balıkesir Üniversitesi'nin önemine değindi.

Vali ARSLAN, yapılan güzel işleri takdir etmek, desteklemek ve moral vermek gerektiğini belirterek Üniversite Hastanemiz bu yılsonuna kadar tamamlanacak. Mayıs ayında ihalesi yapılacak olan büyük Devlet Hastanesinin hayata geçmesiyle Balıkesir sağlık alanında mevcut durumunu çok daha iyi potansiyele taşıyacaktır.” dedi.

Tıp Fakültesinin akademik ve yardımcı sağlık personeli açısından eksiklerinin biran önce tamamlanması gerektiğini de ifade eden Vali ARSLAN, Bizden önce yola çıkmış üniversitelerle yarıştaki arayı kapatmamız gerekiyor. Vatandaş memnuniyeti iyi, Üniversiteden hizmet alan kişi sayısı her geçen gün artmaktadır. Balıkesir'den çevre illere ne kadar az hasta gönderebilirsek bu bizim başarımızın arttığını gösterecektir. Hastanenin yeni hizmete girecek birimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Çabaya olabildiğince katkı sağlayacağız. diye konuştu.

Belediye Başkanı İsmail OK açılışta yaptığı konuşmasında Üniversitemize her gelişimizde aradan çok kısa zaman geçmesine rağmen sürekli yenilenerek, gelişerek büyüdüğünü görüyoruz. Bununla da elbette Balıkesirli olarak Balıkesir Belediye Başkanı olarak gurur duyuyoruz. Dolayısıyla Tıp Fakültemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Özellikle bugün Tıp Bayramı. Hastalara şifa dağıtan bu marifetli ellerin, sağlık çalışanlarının hepsinin bayramını kutluyorum.” dedi.


HASTALARIMIZA DAHA KALİTELİ HİZMET VERECEĞİZ”

Tıp Fakültesi`nin iyi hekimler yetiştireceğine dikkat çeken BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir ALKAN, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizin ihtiyaçlarını mümkün olan en kısa sürede temin etmek ve sağlık personelimize daha donanımlı birimler kazandırarak, hastalarımıza da daha kaliteli hizmet vermek adına yürüttüğümüz çalışmalar birer birer meyvelerini vermektedir. Bölgenin sağlık hizmetleri ihtiyaçlarına cevap verecek olan ve inşaatı hızla devam eden yeni binamızın da 2013 yılı sonunda tamamlanması ile Üniversite Hastanemiz, tüm branşlarda tam donanımlı poliklinik, laboratuar ve ameliyathane gibi birimlerle hizmet verecektir” dedi.

2011 yılında üretilen hizmetin bir önceki yıla kıyasla üçe katladığını aktaran Rektör ALKAN, Teknolojik ilerlemeleri takip ederek, hastanemizin bilimsel alt yapısını güçlendirmek ve böylece kalitemizi her geçen gün ileriye taşıyacağız. diye konuştu.

Törende konuşan Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Engin ULUSAL, Radyoloji Bölümü, Anjiografi Ünitesi ve Göz Polikliniklerinin açılışında hayırseverlerin önemli katkıları olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Üniteler hakkında bilgi veren ULUSAL, özellikle Tıp Fakültesinin hizmete girmesiyle büyük şehirlere gitmek zorunda kalan hastaların, Balıkesir Üniversitesi Araştırma Hastanesinde rahatlıkla tedavi olabileceklerini söyledi. Törende ünitelerin hizmete girmesinde katkısı bulunan hayırseverlere de teşekkür plaketi verildi.  Protokol üyelerine açılışın ardından yeni hizmete giren bölümler gezdirildi. 















Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı