Sahil Yenice´de sokakları hanımlar süpürecek

Sahil Yenice´de sokakları hanımlar süpürecek

Sahil Yenice´de hanımların isteği üzere yollara kilim deseni yapıldı.

Kış bastırmadan yol çalışmalarını tamamlamak için sıkı bir çalışma programı gerçekleştiren Bandırma Belediyesi Sahil Yenice Mahallesinde kadınların arzusu üzerine sokaklara renkli paket taşları ile kilim deseni döşedi.

/resimler/2017-10/26/2057358898058.jpg

Tarihin derinliklerinden gelen Lozan mübadili Sahil Yenice kadınları geçmişten geleceğe taşıdıkları kilim dokuma sanatı bu kez yollara döşedi. Sahil Yenice Mahallesi kadınlarının arzusunu kırmayan çalışma ekipleri sokaklara döşedikleri paket taşlarını yer yer kilim deseni ile şekillendirerek mahalle kadınlarının istek ve arzusunu karşılarken, Başkan Dursun Mirza´da her kadından kendi kapısı önünü süpürmesini isteyerek temiz bir çevrede yaşamanın ayrıcalığını yaşamalarını istedi.

/resimler/2017-10/26/2058416711923.jpg

Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?Bu mahallelerimiz yazın toz, kışın çamur içindeydi. Biz de kırsal mahalle olarak tanımladığımız köylerimize dokunuyor ve güzelleştiriyoruz. Sahil Yenice altyapı sıkıntısı olan mahallelerimizin başında geliyordu. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından mahalle içi yollarımızın yapımına başladık. Daha önce görev alanımızı kapsamamasına rağmen mahallemizin ana yolunun asfaltlanmamış bölümünü sıcak asfaltla yapmıştık. Yine mahalle sakinlerimizin talebi doğrultusunda açık alanda düğünlerini yapabilecekleri alanın zeminini yaptık ve aydınlatmasını yapmıştık. Şimdi de Kadınların arzusu üzerine mahalle içi yolları kilim deseni ile parke taşı yapmaya başladık. Mahallelilerimiz güle güle kullansınlar? derken Temizliğin imandan geldiğini, Sahil Yenice´nin sanat ruhlu hanımlarının kendi kapılarının önünü süpürerek temiz bir çevreye katkı sağlayacaklarına inandığını vurguladı.

/resimler/2017-10/26/2059109993706.jpg



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli