Şahinburgaz'da konut yangını

Şahinburgaz

Köyün kaynakçısı, alev alan evinde eşi ile birlikte yandı.

Erdek'in kırsal şahinburgaz mahallesinde, akşam saatlerinde meydana gelen konut yangınında 2 kişi yanmaktan son anda kurtarıldı.

Mahalle sakinleri tarafından başlatılan söndürme çabaları sonucu kısmi yanıklar içinde kurtarılan Metin Demirörs ile eşi Rabia Demirörs, olay yerine intikal eden 112 ekipleri tarafından ilk müdahale sonucu Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildiler.

Şahinburgaz kaynakçısı Bahattin Demirörs rahatsızlığı sonucu tedavi görmek için İstanbul'da bulunması nedeni ile işlerinin aksamaması için yerine bıraktığı kardeşi Rabia & Metin Demirörs çifti, gecekondu konumundaki baraka ev ve beraberinde bulunan işyerinde kaynakçılık yapıyordu.

Henüs neden çıktığı anlaşılamayan alevlerin aniden parlaması, baraka evde geriye 4 duvar bırakırken, Büyükşehir tarafından kırsal mahalle muhtarlıklarına verilen römork arasöz devreye sokularak yangının söndürülmesinde önemli rol oynadı.

Yangın'ın ihbarı sonucu Şahinburgaz'a intikal eden Erdek itfaiye ekipleri, zamanlama açısından büyük yararı konunan römork arasözden yeriye kalan söndürme ve soğutma çalışmalarını tamamladıklarında, geriye 4 duvar kaldı.



Anahtar Kelimeler: Şahinburgaz' konut yangını
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı