Sahipsizliğin adı ?Turanköy?

Sahipsizliğin adı ?Turanköy?

Tatilci akını, Turanköy´ün beklentilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Erdek´in önemli sayfiye merkezi mahallelerinden ?Turanköy?de geçmişte başlatılan masum yazlık yapılanması gelinen noktada plansız, programsız vahşi yapılanma ile cennet koyu yaşanmaz hale getirirken, bu duyarsızlık beraberinde başka problemleri getirdi.

Turanköy´de şimdi ne yollar, ne bahçeler, ne kumsal, nede deniz insanları almıyor.

Turanköy plansız vahşi yapılanmanın gerisinde kaderini yaşamaya mahkûm edilirken yaklaşık 2 aylık tatilci akını başta yol, su ve kanalizasyon beklentisini öne çıkartırken, bir birine eklenen çadır kentler enerji, tuvalet ve temizlik ihtiyacını hat safhaya ulaştırdı.

Turanköy´te iki otomobil yan yana geçmek için saatlerce beklemek durumunda kalırken mahallenin yerli halkı bu yoğunluktan yorgun, bitkin ve pişmanlık içinde.

Özellik ile Temmuz ve Ağustos aylarında tatile gelen yazlıkçılar nedeni ile nüfusu Türkiye´de mevcut 200 ilçe nüfusundan daha büyük nüfusa ev sahipliği yapan Turanköy´de beklenti yok, icraat yok.

Turanköy´de yol, su, kanalizasyon, elektrik, İnternet ve yaşama dair ne beklenti varsa tümünde sıkıntı hat safhada.

İşte bu anlamda Bandırma Manşet tarafından gerçekleştirilen gezelim görelim programımızın Turan Mahallesi durağında yaşanan olumsuzlukları yerinde gördük, beklentisi yüksek mahalle insanı ile konuştuk.

Kısaca Bütün Şehir uygulaması ile Muhtarlık yetkileri alınıp yönetim şekli anlamında Büyükşehir ve ilçe belediyesine bağlanan Turanköy bu yazda umutlarını ötelemiş durumda.

İzleyelim görelim, Genel koordinatör Zeki Karadeniz sizler için gezdi gördü, beklentileri dinledi.

/resimler/2018-7/9/1440396975474.jpg

Turanköy´de 25 yıl Muhtarlık görevini yapan eski Muhtar Rıdvan Dolan, geçmiş ile günü yorumlarken üzerinde durduğu bir gerçek vardı, "geçmişte belki birçok şey yoktu ama!... Huzur vardı..." diyen Dolan bugün geçmişi aradıklarını açıkladı.

/resimler/2018-7/9/1444331979996.jpg

Turanköy, kendi tarihini yazan geçmişi ile gurur duyan huzur ve mutluluğu yaşam biçimi olarak seçmiş güler yüzlü insanların köyü idi...

/resimler/2018-7/9/1447007607860.jpg 

Köylüsü ile kentlisi ile her işte araç kullanmayı meslek edinmiş bir milletin ecdadı olarak Turanköy´de de bu alışkanlıkların sürdürülmek istenmesi zaten yetersiz olan köy meydanındaki trafik´in arap saçına dönmesi 50 mt uzunluğundaki köy meydanını geçmek için saatlerce bekleyenler ile doluyor. 

/resimler/2018-7/9/1451383081977.jpg

Kuzey´e açılan koyda deniz ile buluşmak isteyen tatilciler, plaj bölgesinde bulunan çamlık alanların dışında yüzlerce çadır ile tatil geçirmek istemeleri Turan sahillerinde gelişi güzel kirlenmeyi getirmiş. Turan´da çadırının veya piknik masasının yanında otomobilini park etmek isteyen tatilciler yarattıkları kargaşa ve karmaşa nedeni ile çöplerin toplanması dahi sorun haline gelmiş.

/resimler/2018-7/9/1456565432279.jpg



Anahtar Kelimeler: Sahipsizliğin Turanköy
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli