Şair Ahmet Batu’dan sıra dışı söyleşi ve imza günü

Şair Ahmet Batu’dan sıra dışı söyleşi ve imza günü

Şair Ahmet Batu 6. Kitabı “Şairin Gönül Bahçesi” ni Şiir ve Müzik eşliğinde gerçekleşen bir lansman ile tanıttı.

Bir birinden değerli eserleri yanı sıra sosyal etkinliklerdeki karizmatik kişiliği ile Bandırma’lıların yakından tanıdığı Şair Ahmet Şakir Batu 6. Şiir kitabı “Şairin Gönül Bahçesi”nin Şiir ve Müzikli lansmanı için Nikâh salonunda sevenleri ile bir araya geldi.

Bandırma Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Korosu şefi Verda Dönmez, beraberinde Emin Gündiğer, Orhan Gündiğer, Aytaş Çınaroğlu ve Mert Tosun’dan oluşan ince saz ekibinin sülfe verdiği İmza ve söyleşide Şair Ahmet Batu en güzel eserlerini sevenleri için okuldu.

Batu’nun güftesini kaleme aldığı ve Hasan Şanlıtürk’ün bestelediği Hicaz makamındaki “Geceler bekler sabah olmasını,” Muhayyer kürdi makamındaki “Yıllar geçip karşıma artık hesap sormuyor” ve Kürdi makamında “Denizin kumsalı öptüğü yerde” eserleri seslendiren Verda Dönmez ve saz ekibi programa katılan şiir severlerden tam not ve alkış topladı.

Yaklaşık 1,5 saatlik musiki tadındaki şiir ve söyleşi programı Bandırma şiir dostları grubu isimlerinden Neriman Çiçek, Lamia Işık ve Nüvit Erten, Şair Ahmet Batu’nun eserlerini okuyarak etkinliğe katkı sunarken, Batu’nun son kitabına 4 eser katan Şair Ahmet Batu’nun Orta Doğu Teknik Üniversitesi 3. Sınıf tarih öğrencisi torunu Mert Bekar’da kendisine ait 2 şiir ile katkı verdiği programda dedesinin yolunda olduğunu gösterdi.

Belediye Nikâh salonundaki 1,5 saatlik etkinlik sonrası Şair Ahmet Şakir Batu’nun imzaladığı “Şairin Gönül Bahçesi” adlı şiir kitaplarından ücret alınmadı.

Şair Ahmet Batu’nun söyleşi ve imza programına katılan sanatseverler “Şairin Gönül Bahçesi”ne ücret ödemediler ancak bu anlamda sosyal bir proje olan SMA hastası Fevziye bebek için açılan kumbaraya bağış yaptılar. 



Selver İÇÖZ
25.12.2022 14:18:51
Harika bir gündü

Anahtar Kelimeler: Ahmet söyleşi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı