Şaka gibi

Şaka gibi

"Balıkesir Totem"ine ilk tepki CHP den geldi.

Farklı şehirlerin birleşmesinden oluşan Balıkesir Büyükşehir'in hava, kara ve denizden ulaşıldığı her noktaya Balıkesir bilincini yerleştirmek amacı ile Bandırma'da Balık hali çevresine monte edilen "BALIKESİR TOTEM"ine gelen yoğun tepki sonucu CHP ilçe başkanlığıda yazılı bir açıklamada bulunarak bu yanlıştan dönülmesini istedi.

Bandırma CHP ilçe Başkanlığı kamuoyuna yaptığı açıklamada;

KAMUOYUNA;

Dün gece yarısından sonra, balık halinin denize bakan tarafında devasa, Bandırma’yı yok sayan, Balıkesir yazılı totem tabelası asılmıştır.

Kurtuluş savaşına giden yolda, Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını taşıyan Bandırma Vapuru ile özdeşleşmiş, Kurtuluş Savaşı’nda son kurşunun atıldığı Bandırma’yı yok sayan bu tabela, büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Eğer böyle bir tabela asılacaksa, Cumhuriyet kenti olan şehrimiz Bandırma’nın ismi, Mustafa Kemal ATATÜRK, Bandırma Vapuru, Son Kurşun Anıtı, Türk Bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti ibaresi olmalıdır.

Bu, Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma ilçe Örgütü ve Bandırmalı hemşerilerimizin düşünceleridir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel Yılmaz’dan ivedilikle talebimiz; bu totem tabelayla ilgili gereğinin yapılmasıdır.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ

BANDIRMA İLÇE ÖRGÜTÜ

YÖNETİM KURULU



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli