Saklı cennet, Paşalimanı

Saklı cennet, Paşalimanı

Doğayı sevenlerin tercihi, Paşalimanı

Bandırma Manşet´in hafta için paşalimanı safarisinde Balıklı ve Harmanlı´dan sonra 3. Uğrak yeri Paşalimanı oldu.

Önceki 2 yerleşim yerinde olduğu gibi Paşalimanında bizi mahallenin yeni muhtarı Deniz Kıran karşıladı.

Deniz Kıran konuştu biz dinledik, Ada ve Adı Yok!..

Modern yaşamda şebeke suyu, Elektrik hizmeti dışında sağlıklı her hangi bir arterin aktif olmadığını sıralayan Muhtar Kıran´ın kalbi sözverenlere elbette kırık.

Tüm Adada olduğu gibi yol, İskele, sahil bandı, kanalizasyon, köy için yağmur suları, sağlık evinin ve lojmanlarının kifayetsiz kalması, Acil durumlarda gerek Sahil Kıyı Güvenlik veya Sağlık Bakanlığı deniz ambulanslarının hastanın bulunduğu köylerin iskelesine değilde, Balıklı´ya yanaştığı için hastaların buraya sevk edilmesi, Ada´nın genelini ilgilendiren Tavşan-Keklik ve yasak deniz avcılığı nedeni ile bu nimetlerin yok olması, Tarım ve hayvancılıkta yaşanan olumsuzluklara birde Karga-Saksağan ve Martı istilalarının eklenmesi Paşalimanlıları kara kara düşündürmeye başlamış.

1923 Girit ve Makedonya mübadele muhacırı olarak Paşalimanına yerleşen Paşalimanlılar´da tekel´in üzüm alımları durdurmasıyla sökülen saraplık üzüm bağlarının ada ekonomisine kaybettirdiği etkisi konuşuluyor.

Palimanı Adasının diğer köyleri gibi Paşalimanı mahallesininde arzusu seçimden seçime değil, öncelikli beklentilere sağlıklı çözüm üreten siyasilerin yapamayacakları sözleri vermemeleri. Ve Erdek Kaymakamlığının ivedilikle ilçe av komisyonunu toplayarak adayı en az 5 yıl avcılığa kapatmasıdır.

Yoksa Keklik ve Tavşan´da popilasyonun artması adına doğaya salınan Tavşan ve Kekliklerinde vurularak telef edilmesi yok olmaları anlamına geliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Saklı cennet Paşalimanı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli